MEZİTLİ’NİN ÇOCUKLARI TOPRAKLA BULUŞUYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEZİTLİ’NİN ÇOCUKLARI TOPRAKLA BULUŞUYOR


 

Mezitli Belediyesi tarafından hayata geçirilen, miniklerin toprakla buluşarak ekolojiktarım yapabilecekleri,“Çocuk Hobi Bahçeleri”nin açılış töreni gerçekleştirildi.

Haber Merkezi

Merkez Mahallesi Mezitli Deresi yanında, 2 bin 500 metrekarelik alanda oluşturulan, 36 “Çocuk Hobi Bahçesi”nin yer aldığı proje Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yürütülecek. Burada çocuklar doğa ve yeşille buluşarak ekolojiktarım yapma imkanı bulacak. Tohum ekme, sebze fidesi dikme, bahçe sulama ve hasat gibi işlemleri kendi elleriyle yapacak çocuklar, dinlenirken aynı zamanda, kentleşmenin olumsuz etkilerinden uzak, arkadaşları ile birlikte zaman geçirme ve oyun oynama şansı yakalayacak.  
Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, CHP Parti Meclisi Üyesi Fatma Güner, Hekimhan Belediye Başkanı Turan Garadağ, Arapkir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Kılıç, Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Özden Güngör, Ziraat Mühendisleri Odası Mersin İl Temsilcisi Deniz Gürbüz, Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları, öğrenci ve vatandaşların katıldığı açılış töreni Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

“ÇOCUKLARIMIZI TOPRAKLA BULUŞTURARAK ÜRETİMİ ÖĞRETİYORUZ”
Doğasına, kültürüne ve ülkesine sahip çıkan çocuklar yetiştirmek istediklerini ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, yaptığı açılış konuşmasında, “Daha önce 6 farklı alanda emekli vatandaşlarımız için yaptığımız Hobi Bahçelerinin yanında Mersin’de bir ilk olan Çocuk Hobi Bahçesini hayata geçirdik. 2 bin 500 metrekarelik bir alanda iki etapta toplam 60’ar metrekare 36 hobi bahçemiz çocuklarımız için hazır. Çocuklarımız burada toprakla kaynaşacak, üretim nedir onu görecek, ürettikleri değerlerle sosyal projelere katkı sağlayacaklar. Bunu yaygınlaştırarak başka alanlara da yaymak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“ÖĞRENCİLERİMİZE NEŞET TARHAN’IN PROJELERİNİ ANLATIYORUZ”
Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Özden Güngör, Çocuk Hobi Bahçesini hayata geçirmesi nedeniyle Başkan Tarhan’a teşekkür ederken, “Biz 65 bin üyesi olan bir mesleki kuruluş olarak tarımın sorunlarını nasıl çözebiliriz diye düşünürken Mezitli Belediye Başkanının hayata geçirdiklerini yapmak istedik. Çeşitli Büyükşehir Belediye başkanlarını ziyaret ederek tarımın kurtarılması için yapılması gerekenleri anlatırken, Mezitli’ye geldiğimizde söyleyecek hiçbir şey bulamadık. Üreticiler için, emekliler için, çocuklar için projeleri var. Ankara’da 1 milyon öğrenciye biz zaten bunları anlatmaya çalışıyoruz. Ama Sayın Neşet Tarhan, turizmin ve tarımın olduğu bir yerde bütün projeleri en iyi şekilde uyguluyor” şeklinde konuştu.

“ATIL ALANLARIN TARIMA KAZANDIRILMASI ÇOK ÖNEMLİ”
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Cem Özkan da, ekolojik farkındalığı ve tarımı öğretmek için çok önemli bir projenin hayata geçirildiğini ifade etti. Özkan, “Asıl dikkat çektiğim nokta bu proje hayata geçirilirken tarım alanları yok edilmeden kentin merkezinde kör alanlar kullanılmış. Bu yönüyle de son derece önemli bir proje. Çok faydalı olacağına inanıyorum. Öğretmenlerimizin de bu alana ellerinden geldiğince öğrencilerini getirmelerini istiyorum” dedi.

 “NEŞET TARHAN PROJELERİYLE TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDU”
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da konuşmasında, çocukları toprakla buluşturmanın diğer tüm belediyecilik hizmetlerinden çok daha önemli olduğuna dikkat çekti. “Mezitlililer, Neşet Tarhan gibi bir belediye başkanına sahip olduğu için çok şanslılar” diyen Ağbaba, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Mezitli’yi Mezitli yapan bir Belediye Başkanımız olduğu için son derece gururluyum. Sayın Neşet Tarhan sosyal belediyeciliğin ne demek olduğunu bütün ayrıntıları ile tüm Türkiye’ye gösteriyor. Bütün projelerini yakından takip ediyorum ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel başkan olduğum dönemde birçok projesini CHP’li belediyelerimize önermiştim. Kadın Üretici Pazarları, üretimi istihdamı ve kadının üretime katılmasını hedef alan bir projeydi ve tüm Türkiye’ye örnek oldu. Çocuk Hobi Bahçesi projemiz yapıldığı zaman açısından da çok önemli. Tam da doğanın katledildiği, ormanların madencilere peşkeş çekildiği bir dönemde çocuklarımıza toprak ve çevre sevgisi aşılamak yapılacak en güzel şeydir. Bir belediyenin yapacağı tüm rutin faaliyetlerden çok daha önemli bir proje. Mezitlililer böyle bir belediye başkanı olduğu için çok şanslılar ve kıymetini bilmeliler”
Yapılan konuşmaların ardından törene katılanlar açılış kurdelesini keserek, çocuklarla birlikte Hobi Bahçesini gezdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA