AKP’Lİ AKDENİZ BELEDİYESİNDE GREV OYLAMASI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKP’Lİ AKDENİZ BELEDİYESİNDE GREV OYLAMASI!


 

Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde sonuç alınmayan AKP’li Akdeniz Belediyesi’nde grev oylaması yapılacak. Belediyedeki yetkili sendika ise, grev oylaması için imza atan işçi listesinin İŞKUR tarafından belediyeye verildiğini iddia etti.

SONER AYDIN

31 Mart seçimlerinin ardından Cumhur İttifakı adayı M. Mustafa Gültak’ın başkanlık koltuğuna oturduğu Akdeniz Belediyesi’nde işçi krizi sürüyor. Daha önce işçilere sendikanı değiştirmesi yönünde baskı yapıldığı iddia edilen belediyede bu defa grev oylaması yapılacak.

GREV OYLAMASI 17 EYLÜL’DE
Belediyede gerçekleşecek grev oylamasına dair açıklama yapan yetkili sendika DİSK Genel-İş Şube Başkanı Kemal Göksoy, 160 işçinin imzası ile grev oylaması kararı alındığını söyledi. Süreç hakkında bilgi veren Göksoy, Belediyede bütün baskılara ve istifa ettirmelere rağmen yetkimiz devam etmektedir. Toplu sözleşme görüşmelerinde belediye yetkilileriyle görüşmediğimiz için arabulucuya gidildi. Fakat arabulucuda da anlaşma sağlanamadı. Bu yüzden genel merkezimizin kararı ile yasal prosedür gereği grev oylaması yapılması için işçilerden yeterli (160) imza topladık ve İŞKUR’a verdik. İmzaları İŞKUR’a vermemizin ardından, İŞKUR 17 Eylül saat 08.30-09.30 arası grev oylaması yapılacağını hem bize hem de belediyeye bildirdi” diye belirtti.

“İŞKUR İMZALARI BELEDİYEYE VERMİŞ
Toplanan imzaların İŞKUR’da gizli kalması gerekirken imza atan işçilerin isimlerinin belediye yönetimine verildiğini iddia eden Kemal Göksoy, “Belediye yönetimi işçilere baskı kurarak imzalarını geri çekmeleri ve yeniden imza atmaları isteniyor. Bu imzalar Akdeniz Belediyesi yönetiminin eline nasıl geçti? Bu imzalar belediye yönetimine gitse bile işçiler beyanda bulunmuşlar ve grev oylaması ile ilgili bir karar alınacak. Grev kararı ise İŞKUR’un oylaması sonucu ortay çıkacak. Burada amaç DİSK’i belediyede yetkisiz kılmak” ifadesini kullandı.

“İŞÇİLERE ‘SENDİKANI DEĞİŞTİR’ BASKISI SÜRÜYOR”
İşçilerin üzerindeki sendika baskının da azaltmadığını sözlerine ekleyen Göksoy, “Bundan 2 ay önce yine burada basın açıklaması yapmıştık ve yaptığımız bu basın açıklamasında Akdeniz Belediyesi’nde DİSK Genel-İş Sendikası işçilerine yönelik bir baskının olduğunu söylemiştik. İşçilere başkanın adı kullanılarak başkan yardımcıları tarafından sendika değiştirmesi yönünde baskı yapıldığını açıklamıştık. CHP’li ve HDP’li meclis üyeleri tarafından konu belediye meclisine taşınmasının ardından Başkan Mustafa Gültak, ‘işçilere baskı yapanı işten atarım’ demişti. Fakat geldiğimiz noktada söylemle pratik uyuşmuyor” dedi.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA