PARALARA YAZIK OLUYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

PARALARA YAZIK OLUYOR!


 

Narenciye Festivali’ne ilişkin sert eleştirilerde bulunan dünyaca ünlü ressam Ahmet Yeşil, “Paralara yazık oluyor” diyerek, festivalin içeriğinin değişmesi için çağrı yaptı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de bu yıl 7‘incisi 1, 2 ve 3 Kasım 2019 tarihlerinde düzenlenecek Narenciye Festivali’nin hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor.

Mersin Valiliği’nin himayesinde 1-2-3 Kasım 2019 tarihinde düzenlenmesi planlanan 7. Uluslararası Mersin Narenciye Festivali’ne Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden 400 bin TL maddi destek verilmesi kararlaştırıldı. Belediye Meclis toplantısında gündeme gelen teklif oy birliğiyle kabul edildi.

 

ÜNLÜ RESSAMDAN SERT ELEŞTİRİ!

Öte yandan festivalin yaklaşması ile birlikte organizasyonun yetersizliğine ilişkin eleştirilerde gelmeye başladı. Sık sık Adana’da düzenlen Portakal Çiçeği festivali ile mukayese edilen ve başarısız görülen Mersin Narenciye Festivali ile ilgili son eleştiri dünyaca ünlü Mersinli ressam Ahmet Yeşil’den geldi.

Katıldığı bir televizyon programındaki kentteki sanat faaliyetlerini yorumlayan ve sanatsal aktiviteler için gerekli mekanların yetersizliğinden dem vuran Yeşil, konu festivallere gelince Narenciye Festivali’ni adeta yerden yere vurdu.

 

“O PARALARA YAZIK OLUYOR”

Yeşil, “Örneğin Mersin’de bir Narenciye Festivali var, bir eğlence festivali. Ancak Adana’da iki ayrı organizasyon var biri Altın Koza, diğeri  Portakal Çiçeği. Bunların ana teması, içeriği sanat. Bizde Narenciye Festivali yapılıyor ama ortaya abuk sabuk heykeller çıkıyor. Güzelim portakalları şişliyorlar fil gibi garip şekiller yapıyorlar. Bunun tematik bir içeriği olması lazım. Narenciye festivali yapıyorsan ona tematik bir anlam yükleyeceksin. Tiyatro, heykel gibi… Mersin Narenciye festivali’ni böyle yaparsanız bir marka yaratır, kente kalıcı katkılar sağlarsınız. Çünkü bu Narenciye Festivali panayır havasında yapılıyor ve o paralara yazık oluyor. Bu festivalin içine sanatı yerleştirmezseniz olmaz.

Örneğin bir Müzik Festivalimiz var. Avrupa’da kabul görmüş bir organizasyon ama biz orada ne zorluklarla bir ekonomi yaratıyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA