ANAMUR BELEDİYESİ’NİN DOĞA TAHRİBATI SÜRÜYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ANAMUR BELEDİYESİ’NİN DOĞA TAHRİBATI SÜRÜYOR


 

Deniz kaplumbağalarının yumurtlama bölgesini piknik alanına çeviren Anamur Belediyesi’nin kumsala diktiği ağaçlar kuruyunca yenileri dikildi.

SONER AYDIN

MHP’li Anamur Belediyesi, caretta-caretta deniz kaplumbağalarının yumurtlama alanı olan Karaağaç Sahilinde çevre tahribatını sürdürüyor. Bölgede tüm uyarılara rağmen çalışma yapan Anamur Belediyesi’ne Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından 186 bin TL idari para ve uyarı cezası kesildi. Cezalara rağmen geri adım atmayan Belediye, bu defa çimlendirdiği alana ağaç dikti. İlçe merkezinden sökülerek sahile dikilen ağaçlar kuruyunca yerine yenileri dikildi. Ağaçları sulamak için daha önce fıskiye yöntemini kullanan belediye uyarıların üzerine fıskiyeleri kaldırıp yan taraftaki dereden hortum çekerek ağaçları sulamaya devam ediyor. Belediyenin çalışmalarına tepki gösteren Anamur Çevre Platformu, “Anamur Belediyesi hala durmuyor ve durdurulmuyor. Kuruyan ağaçların yanına yeni ağaçlar dikmişler. Bu eylem nedeniyle artık daha ağır ceza yazılması gerekiyor” ifadesini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA