MERSİN BİLİM ŞENLİĞİ İÇİN GERİ SAYIM SÜRÜYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN BİLİM ŞENLİĞİ İÇİN GERİ SAYIM SÜRÜYOR


 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) koordinatörlüğünde ulusal ve uluslararası 35 kurumun işbirliğinde gerçekleştirilecek MERSCIN ve 4. Uluslararası Mersin Bilim Şenliği, bu yıl da kentimiz önemli bilimsel etkinliklere ev sahipliği yapacak.

Haber Merkezi

MEÜ’den yapılan açıklamaya göre, H2020-MSCA-NIGHT-2018-International Mersin Science Night (MERSCIN) 27 Eylül 2019 tarihinde, TÜBİTAK-4007 programı kapsamında sunulan 4. Uluslararası Mersin Bilim Şenliği ise 28-29 Eylül 2019 tarihlerinde Yenişehir Fuar Merkezinde gerçekleştirilecek. Her iki proje de Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmeye değer bulundu.
MERSCIN ve 4. Uluslararası Mersin Bilim Şenliği projeleri ile bilim iletişiminin sağlanması, bilimsel bilginin geniş toplum kitlelerine ulaştırılması, bilim ve teknoloji arasındaki etkileşimin kavratılması, doğa-bilim ve teknolojiyle ilgili konularda farkındalık oluşturulması amaçlanıyor. Ayrıca, etkinliklerle bilimsel bilginin topluma eğlenceli ve anlaşılır şekilde kavratılması ve toplumun her kesiminden her yaş grubundan kitlelerin katılımının sağlanması da hedefleniyor.
Avrupa Komisyonu tarafından 2018 yılında uygulaması gerçekleştirilen MERSCIN projesi, en iyi dört projeden birisi seçildi. Avrupa Komisyonu Araştırma Yürütme Ajansı Sektör Başkanı Alan Craig, proje örnek uygulamalarını yerinde görmek amacıyla MERSCIN ve 4. Uluslararası Mersin Bilim Şenliği’ni ziyaret edecek.
Bu kapsamda TÜBİTAK ve MEÜ işbirliği ile 26 Eylül’de Çitlikköy Kampüsü Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezinde Bilgi Günü (Horizon2020-Marie Sklodowska-Curie Infoday) etkinliği düzenlenecek.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA