O DERE ISLAH EDİLİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

O DERE ISLAH EDİLİYOR!


 

Mersin’de bürokrasinin faciaya davetiye çıkarması sonucu son olarak Mart ayında bir çocuğun düşerek yaşamını yitirdiği, içerisine onlarca aracın düştüğü Çavuşlu Deresi’nde ıslah çalışmaları sürüyor.

SONER AYDIN

Mersin’de sel tehdidine karşı ıslah edilmesi için üstü açılan fakat güvenlik önlemi alınmadan bırakılan Çavuşlu Deresi, Mart ayında bir çoğun düşerek yaşamını yitirmesi ile ülke gündemine oturdu.
Devlet Su İşleri ile Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, 3 mahallenin ortasından geçen derenin etrafında güvenlik önlemi almak için topu birbirine atması sonucu yaşana facia bürokrasinin son bulmasını sağladı.
2018’de yatırım programına alınan derinin ıslahı için 12 milyon 959 bin TL bedelle ihaleye çıkıldı ve çalışmalar hızlandı. Dere ıslahı çalışmalarına başlayan DSİ, çalışmalarında sona yaklaştığını bildirdi. Çalışmalar kapsamında 1. kısım ıslahı işinde, kalan 12 metre genişliğinde 1 adet menfez, 50 metre beton duvar ve 400 metre korkuluk imalatlarına devam edilirken, 2019 yılı sonuna doğru proje kapsamında olan 1430 metre duvar ve 6 adet menfez geçiş yapılarıyla tamamlanmış olacak.

MAHALLELERİN ORTASINDAN GEÇİYOR! 
Çavuşlu Deresi’nin mahallelerden geçen kısmında derenin her iki yanında da işlek caddeler yer alıyor. Özellikle Gündoğdu Mahallesi’nde vatandaşlar üzeri açık dere nedeniyle büyük sıkıntılar yaşıyor. Araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu mahallede, vatandaşlar karşıdan karşıya geçmek için derenin üzerine yapılan köprüleri kullanıyor. 
Öte yandan Mersin Büyükşehir Belediyesi, ıslah çalışmaları devam eden Çavuşlu Deresi’nin çevre düzenlemesini ve dere kenarında bulunan yolların asfaltını tamamladı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA