MERSİN’DE 8-9 BİN TON BALIK BEKLENİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE 8-9 BİN TON BALIK BEKLENİYOR


 

Mersin’de yeni av sezonunun başlaması ile balıkçılar ‘Vira Bismillah’ diyerek ağlarını denizle buluşturdu.

Haber Merkezi 

Mersin İl Tarım ve Orman Müdürü Arif Abalı da konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaparak, balıkçılara bereketli bir sezon diledi. 
Mesajında Mersin’in 321 kilometre sahil şeridi ile ülkenin önemli bir liman ve balıkçılık kenti olduğunu dile getiren Abalı, “15 Nisan tarihinde denizlerimizde balık avcılığı sezonu kapanmıştır. 16 Eylül 2019 tarihinde ise gırgır ve trol teknelerine yeni avcılık sezonu açılmıştır. Mersin’e bağlı 106 adet gırgır ve trol tekneleriyle balıkçılıklarımız ‘Vira Bismillah’ dedi. Denizlerimizde sezonda 8-9 bin ton arası balık avcılığı beklenmektedir. Avlanan balıklar iç piyasada tüketilmekle birlikte birçok ülkeyede ihraç edilmektedir.
Bölgemiz balık türleri açısından zengin bir popülasyona sahiptir. Bu da bölgemize yüksek bir katma değer sağlamaktadır. Su ürünleri avcılığının sürdürülebilirliğini temin etmek için Bakanlık ve Müdürlüğümüz olarak bir dizi denetimler yapılmakta olup, deniz, iç sular, karaya çıkış noktaları, satış yerleri, yol güzergâhları, soğuk hava depoları ve işleme tesislerinde sıkı denetimlerimiz aralıksız devam etmektedir.
Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak tüm balıkçılarımıza yeni sezonda şanslı ve bereketli bir avlanma sezonu dilerim” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA