YEMEKHANE 3 GÜN BOYKOT EDİLECEK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YEMEKHANE 3 GÜN BOYKOT EDİLECEK!


 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) öğrencileri 4 yemekhanede uygulanan fiyat zammına tepki gösterdi. Zamma karşı bir araya gelen öğrenciler, 3 gün boyunca yemekhaneyi boykot etme kararı aldı.

SONER AYDIN

Mersin Üniversitesi’nin (MEÜ), bünyesinde bulunan 4 yemekhanede yemek ücretlerine henüz çoğu fakülte derslere bile başlamadan zam yapmasına öğrencilerden tepki geldi. Üniversitede, 2017-2018 akademik yılını 2.25 TL ile kapatan yemekhane, 2018-2019 akademik yılını 2.75 TL ile açtı. 2019-2020 akademik yılında ise yemekhane ücretleri 3.50 olarak belirlendi. Yemekhane zammına karşı çıkan öğrenciler, zammın geri çekilmesine imza kampanyası başlatıldı. Zamlara dair bir araya gelen öğrenciler ayrıca yemekhaneleri 3 gün boyunca boykot etme kararı aldı. 11 öğrenci topluluğu, yapılan zamlara karşı pazartesi, salı ve çarşamba olmak üzere üç gün sürecek bir boykot gerçekleştirecek. Öğrenci toplulukları, yaptıkları açıklamada "Biz Mersin Üniversitesi öğrencileri olarak tüm arkadaşlarımızı yapılan zamların tamamının geri çekilip yemekhane ücretlerinin 2017-2018 akademik yılında olduğu gibi 2 lira 25 kuruş olması için pazartesi, salı ve çarşamba günleri yemekhanede yemek yememeye çağırıyoruz. Geçtiğimiz yıl KYK burs ve kredi zammı olarak biz öğrencilere reva görülen 30 TL, en basit matematik hesabıyla yurt ücretine ve yemekhane ücretine yapılan zammı bile karşılayamaz duruma gelmiştir. Kaldı ki minibüs ücretlerine, gıda ürünlerine ve fotokopi fiyatlarına yapılan zamları basit matematik hesabımıza dahil bile etmiyoruz. Mevcut duruma baktığımızda üniversite öğrencisinin karşısındaki gelir zammı ile gider zammı uçurumu gitgide büyüyor. Biz Mersin Üniversitesi öğrencileri olarak insanların temel haklarından biri olan beslenme hakkına zam yapılmasını istemiyoruz” ifadesine yer verildiler.

ÜNİVERSİTE YÖNETİMİ TEPKİLERE KARŞI GERİ ADIM ATTI

Öte yandan Mersin Üniversitesi (MEÜ) yönetiminin gelen tepkiler üzerine üniversitenin ikinci haftasıdnda 50 kuruşluk zammı geri çektiği ve yemek ücretlerini 3 TL’ye indirdiği öğrenildi. Öğrenciler ise indirimin yeterli olmadığını, fiyatların eski haline getirilmesini istedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA