İŞKUR ÖNÜNDE ‘İŞSİZLİK’ İZDİHAMI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İŞKUR ÖNÜNDE ‘İŞSİZLİK’ İZDİHAMI!


 

İŞKUR İl Müdürlüğü, TYP kapsamında işçi alınacağını duyurunca binlerce işsiz müdürlük önüne geldi. İŞKUR çalışanları kalabalığa engel olamayınca, polis çağrıldı.

SONER AYDIN

Mersin Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü, Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 1350 kişiyi 13 ilçede okullarda işe yerleştirecek. Bakım, onarım ve temizlik işlerinde 1050, güvenlik görevlisi olarak ise 300 kişinin 9 ay süreyle istihdam edileceği program için başvuru süreci dün başladı. İşsizliğin çift rakamlara ulaştığı Mersin’de işçi alımını duyan binlerce işsiz sabahın erken saatlerinden itibaren İŞKUR İl Müdürlüğü önünde toplanmaya başladı. Uzun kuyrukların oluştuğu müdürlük önünde içeri girmek isteyenler izdiham yaratınca polis çağrıldı. İŞKUR İl Müdürlüğü önüne gelen polis ekibi kalabalığı sıraya sokmak için büyük uğraş verdi. 

BAŞVURLAR CUMA GÜNÜNE KADAR SÜRECEK
Toplamda 1350 kişinin alınacağı programa başvurular Cuma gününe kadar sürecek. İşçiler 2 Ekim’de gerçekleştirilecek kura yöntemi ile işe alınacak. İşe alım için İŞKUR’a işsizlik kaydı şartı istenirken, öğrenci, emekli ve malul aylığı alanlar programdan yararlanamayacak.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA