ÇED TOPLANTISINA DAVULLU PROTESTO | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇED TOPLANTISINA DAVULLU PROTESTO


 

Karaduvar Mahallesi’nde kurulacak olan polipropilen üretim tesisi için yapılması planlanan ÇED bilgilendirme toplantısına izin verilmedi. Davullu, ıslıklı protestoyla karşılaşan şirket yöneticileri toplantıyı yapamadan geri döndü.

SONER AYDIN

Petro-kimya sektöründe üretim yapan İstanbul merkezli CFS Petrokimya, Akdeniz İlçesi Karaduvar Mahallesi mevkiinde kuracağı polipropilen üretim tesisi Çevresel Etkileri

Değerlendirme (ÇED) Raporu hazırladı. Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın oğluna ait olduğu öğrenilen tesis için Mersin’de ÇED bilgilendirme toplantısı yapılmak istendi. Karaduvar Mahallesi’nde bir kahvede yapılmak istenen toplantıya gelen şirket yetkilileri ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevlileri çevreciler ve mahalle halkının yoğun protestosuyla karşılaştı. “İş birlikçi şirket Mersin’i terk et”, “Plastiğe hayır yaşama evet” ve “Kanser olmak istemiyoruz” pankartı açan protestocular, davul çalarak ÇED’çilerin konuşmasına izin vermedi. Sık sık alkış tutan ve ıslık çalan protestocular, yetkililerin kahveyi terk etmesini istedi. 

ÇEVRECİLERDEN ŞARKILI UĞURLAMA

Kalabalık karşısında çaresiz kalan ÇED yetkilileri kahveyi terk etmek zorunda kaldı. ÇED’çilerin arkasından hep birlikte ‘güle güle sana yolun açık olsun’ şarkısını söyleyen çevreciler, binlerce imza toplayarak toplantının yapılmadığını tutanak altına aldı.

YILDA 500 BİN TON ÜRETİM YAPILACAK

Otomotiv sanayinde kullanılan parçalardan, tekstil ve yiyecek paketleme alanında kullanılan ve termoplastik bir polimerdir olan polipropilen tesisi için devlet desteğini kapan CFS Petrokimya, yılda 500 bin ton polipropilen üretecek. 1,4 Milyar Dolar yani yaklaşık 7 milyar 952 milyon TL’lik yatırım Mersinlilerin yıllardır şikayetçi olduğu Toros Tarım arazisi içerisinde kurulacak. Tesis proje ömrü minimum 50 yıl olarak ön görülmekle birlikte kullanılacak teknolojiye bağlı olarak değişkenlik gösterecek ve bakım, onarım, yenileme çalışmaları proje ömrü uzatılabilecek.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA