KARADUVAR HALKINDAN TESİS TEPKİSİ: “ZEHİRLENMEK İSTEMİYORUZ!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KARADUVAR HALKINDAN TESİS TEPKİSİ: “ZEHİRLENMEK İSTEMİYORUZ!”


 

Yıllardır fabrika dumanı ve zehirli atıklarla mücadele eden Karaduvar halkı, yanı başlarında yapılmak istenen Polipropilen tesisine karşı ayağa kalktı.

SONER AYDIN

İstanbul merkezli CFS Petrokimya şirketi, Karaduvar Mahallesi mevkiinde kuracağı polipropilen üretim tesisi Çevresel Etkileri Değerlendirme (ÇED) Raporu hazırladı. Devletten teşvik de alan şirket mahallede ÇED bilgilendirme toplantısı yapmak istedi. Yıllardır tesislerle başı dertte olan mahalleli,  şirket yetkilileri ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevlilerine tepki gösterdi. ÇED’çilerin konuşmasına izin vermeyen mahalleli, toplantının yapılmasını engelledi. ÇED’çileri arabalarına kadar alkış ve ıslıklarla takip eden mahalle halkı yeni bir tesisin kurulmasına izin vermeyeceklerini söylediler.

“TESİSİN YAPIMINDAN VE TOPLANTIDAN HABERİMİZ YOKTU”

ÇED protestosuna kızı ile birlikte gelen 32 yaşındaki Vahide Rengiz isimli kadın, yıllardır tesislerden çıkan duman zehri soluduklarını dile getirdi. Bölgedeki tesisler yaşamlarını olumsuz etkilediğini belirten Rengiz, “Tesislerden çıkan dumanları soluyoruz. Ateş üstünde yaşıyoruz. Bir patlama olsa başta Karadavur sonra Mersin büyük zarar görür. Çok güzel bir denizimiz var. Biz bu denizi kullanıyoruz. Çocuklarımı alıp başka yere tatile götürmeye imkanım yok. Bizi burada zehirlemeye çalışıyorlar. Biz de buna karşıyız. Bize tesislerle ilgili hiçbir bilgi verilmiyor. Benim birkaç gün önce haberim oldu. ÇED toplantısının burada olacağını başkaları bize haber verdi. Evimizle fabrikanın kurulacağı yer dip dibe. Oluşan en ufak bir duman evimin içine doluşacak. Çocuğumun yaşam hakkını savunmak için bu tesislerin yapımına karşıyım” dedi.

“LÜTFEN ELİNİZİ BİZDEN ÇEKİN”

Mahallelerinde yapılacak yeni bir tesise izin vermeyeceklerini kaydeden Mehmet Can Arıca isimli mahalleli ise, “Mahallemizde çok fazla tesis var. Bugüne kadar hükümet baskısı ile her şeyi yaptılar ama artık bunun karşısında duracağız. Bunun sonucu ne olursa olsun karşısında duracağız. Zehirlenmek istemiyoruz. Ölmek istemiyoruz. İnsanlarımız çoğu kanserden ölüyor. Lütfen elinizi bizden çekin” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA