MEZİTLİ’DE YAŞLILAR AKTİF OLARAK YAŞAM SÜRDÜRÜYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEZİTLİ’DE YAŞLILAR AKTİF OLARAK YAŞAM SÜRDÜRÜYOR


 

Mezitli Belediyesi Gülbahar Özmen Aktif Yaş Alma Evi’ne ilgi her geçen gün artıyor. Aktif Yaş Alma Evi’nde, ileri yaştaki insanları psikolojik ve sosyal açıdan rahatlatacak el sanatları, müzik çalışmaları, ritim terapi ve kitap okuma etkinlikleri, bahçe çalışmaları, yürüyüş ve spor aktiviteleri yapılıyor.

Haber Merkezi

Günlük, haftalık ve aylık periyotlarda faaliyetler sürdüren Aktif Yaş Alma Evi’nde, çeşitli etkinliklerle yaşlıların zamanlarını üreterek yararlı bir biçimde değerlendirmeleri sağlanıyor. Emekli öğretmen Emine Koca gönüllü olarak çalışmalara destek sağlarken, Alzheimer Derneği Mersin Şube Başkanı Prof. Dr. Aynur Özge de Alzheimer hastalığının önüne geçmek adına haftanın belirli günlerinde eğitimler veriyor.

“İNSANLARI ALZHEİMER HASTALIĞINDAN KORUYORUZ”
Merkez Mahallesi Gedizler Otomotiv arkasında bulunan Gülbahar Özmen Aktif Yaş Alma Evi sorumlusu Emine Koca da, aktif yaşlanmak istediğini ve kendisine böyle bir fırsat verildiği için mutlu olduğunu söyledi. Emekli öğretmen Koca, tüm vatandaşları Gülbahar Özmen Aktif Yaşlanma Evi’ni kullanmaya davet ederek; “6 yıldır Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi’nde gönüllü olarak görev yapmaktayım. Gülbahar Özmen Aktif Yaş Alma Evi’ndeki en büyük amacımız, Alzheimer hastalığının önüne geçebilmek. Belediye Başkanımız Neşet Tarhan’ın ve hayırsever hanımefendi Gülbahar Özmen’in bizlere tahsis ettiği bu şirin evde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnsanları Alzheimer hastalığından korumak ve hastalığı ötelemek için haftanın çeşitli saatlerinde farklı etkinlikler düzenliyoruz. Daha çok 65 yaş üstü emekliler çalışmalarımıza katılıyor. Mezitli’de yaşayan tüm vatandaşlarımızı beraber aktif yaş almaya davet ediyorum” şeklindekonuştu.

“ÇOK KEYİFLİ ÇALIŞMALARIMIZ OLUYOR”
Aktif Yaş Alma Evi’nde yaptığı ürünleri satarak, gelirini Alzheimer Derneği’ne bağışladıklarını ifade eden emekli Beden Eğitimi Öğretmeni Ayşe Öztürk “5 yıldır Aktif Yaş Alma bölümünde görevli olarak çalışıyorum. Mezitli’de bulunan Aktif Yaş Alma Evi’nde çok farklı ürünler yapıyoruz. Çeşitli standlarda bu yaptığımız ürünleri satarak Alzheimer Derneğine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Burayı yaşatmak için elimizden gelen tüm cabayı sarf ediyoruz. Farklı insanlarla tanışıyor, faydalı sohbetler ediyoruz. Çok farklı ve keyifli çalışmalarımız oluyor. Hayırsever Gülbahar Özmen’e ve Belediye Başkanımız Neşet Tarhan’a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“BURASI HAYATIMA RENK KATTI”
Aktif Yaş Alma Evini tesadüfen gördüğünü ve sürekli gelmeye devam ettiğini dile getiren Melisa Marufoğlu, “Tesadüfen burada yürüyüş yaparken Gülbahar Özmen Aktif Yaş Alma Evi dikkatimi çekti ve tanışmak için içeri girdim. Buranın çok güzel bir yer olduğunu öğrendikten sonra sürekli gelmeye devam ettim. Burası hayatıma çok fazla renk kattı. Çok aktif işler ve etkinlikler yapıyoruz. Yeni insanlarla tanıştık yeni şeyler öğrendik. Belediye Başkanımız Neşet Tarhan’a ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz. Başkanımız çok güzel çalışmalar yapıyor. Takipçisiyiz ve çalışmalarında kolaylık diliyoruz” şeklinde konuştu.

“HERKESİ AKTİF YAŞ ALMA EVİMİZE BEKLİYORUZ”
Aktif Yaş Alma Evi sakinlerinden Ali Yıldız ise konuşmasında; “Buradaki faaliyetlere olabildiğince katılmaya çalışıyorum. Tiyatro ve müzik grubumuz var. Ben tiyatro grubuna katılıyorum. Yeni bir kütüphane yaptık ve içini kitaplarla donattık. Buraya geldiğimde kendimi çok mutlu ve huzurlu hissediyorum. Herkesin Aktif Yaş Alma Evimize gelmesini istiyorum. Kapımız herkese açık ve istedikleri zaman gelebilirler” ifadelerine yer verdi.

“YENİ ŞEYLER ÖĞRENİYOR VE KENDİMİZİ BURADA ÇOK MUTLU HİSSEDİYORUZ”
Yeni arkadaşlıklar ve dostluklar edindiğini belirten emekli öğretmen Mustafa Akınbay ise düşüncelerini şu şekilde ifade etti; “Aktif Yaş Alma Evi düzenli ve sürekli ziyaret edip çalışmalar yaptığım muhteşem bir yer. Arkadaşlıklar ve dostluklar kazanıyor ve çok keyifli sohbetler ediyoruz. Burada haftanın belirli günlerinde etkinlikler oluyor ve o etkinliklere bizler de katılıyoruz. Bazı zamanlarda psikolog ve doktorlar gelerek Alzheimer hastalığıyla ilgili bilgiler veriyorlar. Yeni şeyler öğreniyor ve kendimizi burada çok mutlu hissediyoruz. Çok güzel bir bahçemiz var. Artık buraya gelip oturmak ve çalışmalar yapmak bizler için bir alışkanlık haline geldi. Kendimi burada çok iyi hissediyorum. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“EN BÜYÜK AMACIMIZ SAĞLIKLI BİR KENT YARATMAK”
Mezitli'de yaşayan belli bir yaşın üzerindeki kimselerin burada güzel vakit geçirmelerini ve kaliteli bir biçimde yaşamlarını sağlamayı amaç edindiklerini ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise “Türkiye’de 65 yaş üstü toplum Alzheimer tehdidiyle karşı karşıya. Alzheimer Derneği’ne göre Türkiye’de 600 bin aile bu hastalıkla mücadele ediyor. Alzheimer tehdidine karşı 2017 yılında Alzheimer Derneği Mersin Şubesi ile birlikte hayata geçirdiğimiz Gülbahar Özmen Aktif Yaş Alma Evimiz umut olmaya devam ediyor. Çeşitli faaliyet olanakları Aktif Yaş Alma Evimizde mevcut. En büyük amaçlarımızdan biride sağlıklı bir kent yaratmaktı. Sağlıklı bir kent yapamazsak, insanlar mutlu ve özgür olmazsa yaptığımız hiçbir şeyin anlamı olmaz. Çalışmalarımızı da bu doğrultuda sürdürmeye devam edeceğiz” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA