UFUK AÇAN ŞENLİK YOĞUN İLGİ GÖRDÜ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

UFUK AÇAN ŞENLİK YOĞUN İLGİ GÖRDÜ


 

Mersin Üniversitesi’nin koordinatörlüğünde gerçekleştirilen 4. Mersin Bilim Şenliği’nde sergiler, atölyeler, yarışmalar ve etkinlikler halkın yoğun ilgiyle karşılandı.

Mersin Üniversitesi’nin koordinatörlüğünde, CNR Expo Yenişehir Fuar alanında gerçekleşen 4. Uluslararası Mersin Bilim Şenliği büyük ilgi gördü.

Özellikle genç beyinlerin bilime olan meraklarını pekiştirerek, ilgilerini arttırmak amacıyla organize edilen şenlikte, birbirinden eğitici, öğretici, bilgilendirici sergiler, atölyeler, yarışmalar ve etkinlikler yapıldı.

5 yerel yönetim, 3 ulusal, 3 uluslararası destekçi, 6 kamu kurumu, 11 üniversite ve 7 sivil toplum kuruluşunun katılımıyla gerçekleşen şenlikte 23 okul da yer aldı. Ayrıca 6 farklı ülkeden 8 kurum, 18 uluslararası katılımcı ve 108 atölye odacığında 196 atölye çalışması ile dolu dolu geçen şenlikten ziyaretçiler, ufukları açılmış bir şekilde ayrıldı.

Şenlikte, ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği stantlardan birisi de Büyükşehir Belediyesi’ne ait stantlar oldu. Birbirinden farklı içerikler sunarak yoğun ilgiyle karşılanan stantlar ziyaretçilerin beğenisini topladı.

 

BÜYÜKŞEHİR’İN STANTLARI ÇOCUKLARIN UFKUNU AÇTI

Sirke, su, tahta, tentürdiyot, limon gibi malzemelerle çözelti, yoğuşma, kırılma gibi bilimsel terimleri uygulamalı olarak kavramaları amacıyla yapılan deneyler çocukların ufku açtı.

11 yaşındaki Emine Eda Akça ise Basın Yayın ve Halkla İlişkiler standında tentürdiyot ve limonla farklı bir deney çalışmasına katıldı. C vitamininin etki gücünü deneyimleyen Akça, C Vitamini barındıran besinleri tüketme çağrısında da bulundu.

ÇOCUKLAR ÇOWÇOW’U ÇOK SEVDİ

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi standında çocukları sevecenliği ve cana yakınlığıyla karşılayan İtfaiye Dairesi’nin eğitimli Çin Aslanı cinsi köpeği Çowçow, çocukların ilgi odağı oldu. Çowçow’u seven, sarılan ve birlikte fotoğraf çektiren çocuklar, cinsine ender rastlanan Çowçov’a büyük ilgi gösterdi.

MESKİ’NİN SU ANALİZ ARACI DİKKAT ÇEKTİ

Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü standının önünde yer alan Su Analiz Aracı ile ziyaretçiler günlük hayatta ihtiyaçlarını karşıladıkları suyun hangi aşamalardan geçirilerek incelendiğini gözlemleme fırsatı yakaladı. MESKİ standında ziyaretçilere suyun insan vücudu ve yeryüzündeki kullanımına dair bilimsel verilerin yer aldığı broşürler ve kitapçıklar hediye edildi. Öte yandan “Kanalizasyon Çöplük Değil” broşürüyle ziyaretçilerin kanalizasyon hatlarını korumaları konusunda bilinçlenmeleri de sağlanırken, su tasarrufu konusunda da farkındalık oluşturuldu.

KADIN VE ÇOCUK ÇALIŞMA GRUBU EĞLENCELİ İÇERİKLERLE ŞENLİK’TE YER ALDI

Bilim Şenliği’nde birbirinden renkli stantlarıyla ziyaretçilerini ağırlayan Büyükşehir Belediyesi, Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu standıyla çocuklara eğlenceli içerikler sundu. Çocuklar, kağıtlara yazdıkları dilekleri Dilek Robotu’na atarak Bilgiç Canavar fotoğraf köşesinde fotoğraf çekildi. Dağıtılan hulahopları çevirerek eğlenen çocuklar, Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu standında eğlenceli içeriklerle keyifli vakit geçirdi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEŞİTLİ İÇERİKLERLE ZİYARETÇİLERİ KARŞILADI

Park ve Bahçeler Dairesi standında ziyaretçilere bitkilerin yapıları ve bilimin ekolojik denge üzerindeki rolü hakkında bilgiler verilirken, Aynı Sefa adıyla bilinen Calendula Officinalis çiçeği ve Ada Çayı tohumu hediye edildi.

Ulaşım Dairesi standında yer alan trafik parkurunda çocuklara trafik kuralları hakkında bilgiler verilirken, trafik temalı çeşitli aktiviteler yaptırıldı. Sağlık Dairesi ve Engelliler Dairesi stantlarında ise Alzheimer hastası yaşlıların ve engelli vatandaşların yaptığı el emeği ürünler sergilenirken, Büyükşehir Belediyesi’nin sağlık birimleri ve engellilerle ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA