‘KADIN’, ÇOCUK VE AİLEDEN AYRILAMADI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘KADIN’, ÇOCUK VE AİLEDEN AYRILAMADI!


 

CHP’li Vahap Seçer’in ‘Kadın Daire Başkanlığı’ kurulmasına ilişkin seçim vaadi şehrin onay ermesine rağmen AKP ve MHP’li Cumhur İttifakı’nın, “Çocuksuz kadın mutlu olamaz!” muhalefetiyle Kadın -Çocuk ve Aile Dairesi Başkanlığı olarak kurulabildi!

HEDİYE EROĞLU

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 2019 yılı 1. Olağanüstü meclis toplantısı Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. Toplantıda CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in ‘Kadın Daire Başkanlığı’ kurulmasına ilişkin seçim vaadi şehrin onay ermesine rağmen AKP ve MHP’li Cumhur İttifakı’nın, “Çocuksuz kadın mutlu olamaz!” muhalefetiyle Kadın -Çocuk ve Aile Dairesi Başkanlığı olarak kurulabildi!

ÇALIŞTAYLARDA ‘KADIN’ OLMASI İSTENDİ
Kadın Daire Başkanlığı kurulmasına ilişkin komisyon görüşmelerinde ilginç anlar yaşandığı ortaya çıktı. 
Yeni teşkilat şemasına yönelik çalışmalar yaparken komisyona bizzat katıldığını açıklayan Başkan Seçer, “Tüm siyasi partilere mensup üye arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Bu teşkilat şeması ortak konsensüs. Benim ilk olarak getirdiğim teşkilat şeması değil. İki partiden olumlu teklifler aldık ve  bu kapsamda düzenlemeler yaptık. Onandı ve komisyondan oy birliğiyle geçti” dedi. 
İsmi Kadın Daire Başkanlığı olarak düşünülen daire başkanlığının isminin Kadın, Aile ve Çocuk Daire Başkanlığı olması yönünde komisyondan karar çıkması ile alakalı konuşan Başkan Seçer, “Burada Kadın-Çocuk ve Aile olarak değerlendirdiğimiz daire, bizim seçim bildirgemizde Kadın ve Çocuk Daire Başkanlığıydı. Böyle bir taaddütte bulunduk. Daha sonra çalıştaylar sürecinde, stratejik plan hazırlığında, tüm STK’ların, katılımcıların ortak görüşü Kadın Dairesi olarak bunun değiştirilmesiydi. Kadın, Çocuk, şubelerinin alt başlık olarak yapılmasıydı. Ancak komisyondan tekrar Kadın, Çocuk ve Aile Daire Başkanlığı olarak çıkması üzerinde epey bir tartışma oldu. Böyle uygun görüldü. Ben de netice itibariyle dairenin isminden çok işlevine değer veriyorum. Bunu açıklama gereği duydum. Çünkü ben kamuoyuna da açıklamıştım. İsmi Kadın Daire Başkanlığı olacak diye. Çalıştayın aldığı karara uyacağım diye. Dolayısıyla kamuoyunu yanıltmama adına bu açıklamayı yapmak zorunda kaldım ama asıl olan bizim neyi murat ettiğimiz, neyi yapmak istediğimiz. Onları da dairemizin ismi ne olursa olsun yerine getireceğiz” dedi.

“KADININ AİLESİ YOKSA MUTLU OLAMAZ”
MHP’li Büyükşehir Meclis üyesi Mehmet Topkara ise yeni teşkilat yapısına siyaset yapmayarak destek verdiklerini belirterek, “Biz burada MHP olarak olaya siyasi yaklaşmadık. Yönetimin başı ve önümüzdeki 5 yılın sorumlusu sizsiniz sayın başkan. Biz buna katkı sunmaya gayret gösterdik. Burada şube müdürlüğü noktasında 100 tane, daire başkanlığı noktasında ise 29 tane norm kadro var. 
Kadın, Çocuk ve Aile Daire Başkanlığının kurulması güzel gelişmeler. Kadın, Çocuk ve Aile Daire Başkanlığında Milliyetçi Hareket Partisi olarak şu düşünceyi ön gördük. Sadece kadının problemleriyle ilgilenmekten daha öte olmalı. Kadını sıkıntıya, şiddete iten ya da kadının maruz kaldığı problemleri ortadan kaldırmak babıyla, kadının ailesi yoksa mutlu olamaz, kadının çocuğu yoksa mutlu olamaz mantığıyla Kadın, Çocuk ve Aile Daire Başkanlığı olarak değiştirmeyi uygun gördük. Onu da sonuna kadar destekliyoruz” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA