MİNİK HASAN İLİK BEKLİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MİNİK HASAN İLİK BEKLİYOR


 

Tarsus’ta yaşayan Aplastik Anemi hastası (kan hastalığı) 10 yaşındaki Hasan Şamil Uslu için ilik aranıyor.

Haber Merkezi

Tarsus’ta yaşayan ilkokul 4. Sınıf öğrencisi Hasan Şamil’e ilk tedavinin ardından nadir görülen Aplastik Anemi (kan hastalığı) tanısı konuldu. Adana’da Hastanede tedaviye alınan minik Hasan, hayata tutunabilmek için ilik nakli bekliyor. Ailesi ve eğitim gördüğü okul Hasan için destek kampanyası başlattı. Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan görüşmelerin ardından küçük Hasan’a evde eğitimde verilmeye başlanacak. Bir grup gönüllü tarafından Yarenlik Alanında kurulan çadırda ise hastalık hakkında topluma bilgi verilirken, bastırılan broşürler ile destek istendi. Ayrıca farkındalık yaratılması için kampanya süresince resim sergisi de açık tutuldu. 

KAMPANYA ÇADIRI KURULDU,2 GÜNDE 50 KİŞİ BAŞVURDU
Anne Nebiha Uslu, bağışçı olan ve kampanyaya destek olan herkes teşekkür etti.
2 Günde sadece 50 kişinin bağışçı olduğunu da anlatan anne Uslu, “Burada yapılacak olan bağışlar sadece bizim evladımız için değil, Türkiye’de bu hastalığa umut bağlayan diğer çocuklarımız ve yetişkinlerimiz içinde önem arz ediyor. Lütfen kampanyaya hayat verelim”diye konuştu.

HASTALIĞI TATİLDE ÖĞRENDİLER
Hasan Şamil Uslu 2018-2019 Eğitim Yılı sonrasında arkadaşları gibi karnesini alarak tatile ayrıldı. Bir sabah uyandığında Ayağında minik minik noktalar oluştuğunu fark eden küçük Hasan , Anne ve babasının yardımı ile Hastaneye götürülerek muayene edildi. Yapılan testlerin ardından Adana’da özel hastaneye sevk edilen aile, çocuklarının Aplastik anemi hastası olduğunu öğrendi.

ANNE USLU: “MADDİ DESTEK İSTEMİYORUZ, DONÖR ARIYORUZ”
Maddi durumlarının kötü olmadığını, kendilerine yetecek kadar ihtiyaçlara cevap verdiklerini belirten anne Uslu; Tek istediklerinin çocuklarının sağlığına kavuşması olduğunu ifade etti. Anne yurttaşlara, hastaneye gelip ilik için bağışçı olmaları çağrısında bulundu.

APLASTİK ANEMİ NEDİR?

Aplastik anemi, kemik iliğinin yeteri kadar veya hiç yeni hücre üretememesi durumudur. Aplastik terimi yeni dokular meydana getirebilme yeteneğinden yoksun olan, fonksiyonunu tam icra edemeyen manasına gelir ve burada kemik iliğinin fonksiyonunu tam olarak icra edememesini işaret eder.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA