“CHP İKTİDARINDA BÜTÜN SORUNLAR ÇÖZÜLECEK!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“CHP İKTİDARINDA BÜTÜN SORUNLAR ÇÖZÜLECEK!”


 

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, partisinin 31 Mart seçimlerinin ardından iktidar partisi konumuna geçtiğini söyledi. CHP’li Antmen, “Anadolu’yu karış karış geziyoruz. Sorunları yerinde görüp, tespit ediyoruz. CHP iktidarında bütün sorunlar çözülecek” dedi.

HEDİYE EROĞLU/SONER AYDIN

31 Mart seçimlerinde 11’i Büyükşehir ve 10’u il olmak üzere 251 belediye başkanlığı kazanan CHP’de hedef, en yakın genel seçimde iktidar olmak. 31 Mart seçimlerinde nispeten az oy aldığı kentleri gezen CHP’li vekiller, halkla temas etmeye başladı.

Son olarak Adıyaman’a ziyaret gerçekleştiren CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Mercan TV’de yayınlanan Arka Plan Programı’na konuk olarak, sorularımızı yanıtladı. Gözlemlerini ve partisinin hedeflerini gazetemize anlatan Antmen, CHP iktidarında sorunların çözüme kavuşacağını dile getirdi.

SORU: Çok yoğun bir hafta geçirdiniz, Adıyaman’ı karış karış gezdiniz. Adıyaman’da nelerle karşılaştınız?

ALPAY ANTMEN: Kocaeli, İzmir ve bize ev sahipliği yapan Adıyaman milletvekilimiz Abdurrahman Tutdere, il başkanlarımız, ilçe başkanlarımız ile Adıyaman’da adım atmadığımız yer kalmadı. Tüm ilçeleri gezdik, tütün tarlasına gittik, halkı dinledik.  

“ADIYAMAN’IN SORUNLARI 3 BAŞLIKTA ÇÖZÜLÜR”

SORU: Çok kişiyle buluştunuz, birçok kişiden şikayet, talep, sorun dinlediniz. Çevre illeri de düşündüğümüzde büyük bir kalkınma ve atılım söz konusu ama Adıyaman’da da durum böyle mi?

A. ANTMEN: Adıyaman’ı beklediğimden daha iyi buldum. Temiz bir kent, insanları gerçekten çok iyi, sevecen ve sıcakkanlı ama beklediğimden daha üzücü yanlarına da rastladım. Suyun gözünde oturuyorlar ama suyu içemiyorlar. Benzetme de hata olmasın ama Kerbela gibi. Sivil toplum örgütleri, sanayi odası, ziraat odası, birçok apartman görevlisi ile bir araya gelip kentin sorunlarını dinledik. Tütün pazarına dahi gittik ve çok üzüldüm. Adıyaman’ın sorunlarını üç başlıkta toplayıp, çözebilirsiniz. Bunlar da çok basit. Birincisi su sorunu. Adıyaman’da inanılmaz derecede su var. Örneğin, Atatürk Barajı, Çetintepe Barajı, yeni yapılacak olan Ali Koç Barajları’nda su var ama Adıyaman sulanmıyor. Adıyaman  susuz. Gaziantep in içme suyu da Adıyaman’dan gidecek. En son Koç Barajı kaldı yapılacak ve Gaziantep’e  içme suyunu verecek. Baraj ve Gaziantep içme suyu hatları ihale edilmiş fakat Adıyaman  sulama suyu kanalı projesi tozlu raflar da bekliyor.  Biz yıllardır diyoruz ki Mersin üvey evlat, devletten para almıyor, katma değeri çok yaratıyor ama Mersin siyasi iktidara oy vermediği için son 18 yıldır yatırımlardan doğru düzgün bir pay alamıyor. Çukurova Havaalanı bitmiyor, Çeşmeli-Taşucu Otobanı yapılmıyor, Tarsus-Kazanlı Bölgesine teşvikler verildi ama çivi çakılmadı. Mersine niye çivi çakmıyorsunuz diyorduk, Adıyaman’ın yüzde 70’i oy veriyor buna rağmen hizmet yok. Adıyamanlılara şu sözü verdik; CHP iktidarında Adıyaman’ın sorunlarını çözeceğiz. Az oy aldığımız illerde en az 4 milletvekilimiz ile sahada adım adım gezdik, esnafla buluştuk, kahvehaneler gittik. Sorunları yerinde görüp, tespit ederek çözüm önerileri alacağız ve mazbatayı aldıktan bir gün sonra çalışmalara koyulacağız.

“TÜTÜNÜN EKİMİ SERBEST SATIŞI YASAK”

Orada içimizi acıtan başka bir husus ise tütün. Sigara içilmesine karşıyız ama insanlar bundan geçimini sağlıyor. Tütün demek Adıyaman demek. Adıyaman’ı şu an var eden şey tütün. Tütünün ekimi serbest satışı yasak. O zaman neden ekilmesine izin veriyorsun. Amerikan sigara şirketleri Adıyaman’dan tütün alıyor ama sadece bir parça harmanın içine katıyor. Adıyaman tütününden sigara yapıp satmıyor. Adıyaman tütünü içinde hiçbir katkı maddesi olmayan tek tütün. İnsanlar makul bir vergi konularak ticaret yapmak istiyor ama yüzde 85 oranında bir vergi olmaz. İnsanlar kendi tarlalarını çalıştırıyor. Emek veriyor. Legal hale getirilmesini istiyor.

“ADIYAMAN’DAKİ İZLENİMLERİMİZİ RAPOR HALİNE GETİRECEĞİZ”

SORU: İnsanlar tütünden para kazanamadıkları için ata topraklarını bırakıp kente mi göçecek?

A. ANTMEN: AKP’ye oy veren bir vatandaş, ‘ben köyden geldim, apartmanda kapıcılık yapıyorum. Köyümde 50-100 dönüm arazim var imkan verilse köyüme dönerim, ekip biçerim’ dedi. Tütünün, tarımın siyaseti yok. Size yüzde 90 oy vermiş bir yeri neden cezalandırıyorsunuz? Adıyaman’ın sorunu önce su ile çözülecek. Sonrasında tütünün vergilendirilerek yasallaştırılması gerekiyor. Tütün o kadar önemli ki, tütünü Adıyaman’dan alın Adıyaman yok olur. Tütün ile insanlar refaha kavuşabilir. Yapılabilecek çok şey var ama para olmadığı için yapılamıyor. Tütüne gelen hapis cezası bizim girişimimiz ile ertelendi ama 2020’de yasa devreye girecek. Bir parça tütün için insanlar hapse girecek. İnsanlar tütünden para kazanıp hayatını geçindiriyor. Çelikhan’da tütünden kazanılan paralar eğitime gidiyor. Adıyaman’daki izlenimlerimizi rapor haline getirip genel başkanımıza sunacağız.

“CHP’Lİ BELEDİYELER ARASINDAKİ İLİŞKİLER ARTACAK”

Adıyaman Belediyeleri ile Mersin’deki CHP’li Belediyeler arasında işbirliğinin gelişmesi için çalışmalar başladı. Karşılıklı eğitim, kültür, malzeme yardımı olacak. Adıyaman’da yaşayan vatandaşlarla gönül köprüsü kurduk. Genel Merkezimiz çok bir çalışma yapıyor. CHP artık bir iktidar partisi. 251 belediyemiz arasında nispeten ekonomik gücü zayıf olan belediyelerimizi zenginleştireceğiz. Her belediyemiz bir diğerine yardım edecek. Mersin, Adana ve Hayat Büyükşehir Belediyeleri omuz omuza mücadele ediyorlar. Gastronomide Gaziantep’i de bu birlikteliğe katıyorlar. Bu ülke hepimizin. Mersin Yenişehir Belediyesi sokak sokak gezerek sorunları dinliyor. Belediyede kent masası kuruldu. İnsanlar gidip sorunlarını orada anlatıyorlar. Bu CHP’nin yerelden ulusala iktidar olmasının satır başlarıdır. Doğru proje ve ekonomik projeyle gidip istediğinizi devletten alabilirsiniz. Bu devlet bizim. Mersin özelinde Çukurova Havaalanı’na dört kere temel atıldı. Her seçim zamanında bir kere temel atılıyor. Sadece pist yapıldı üst yapı yok.

“MERSİN’İ YAŞANMAYACAK BİR YER HALİNE GETİRECEKLER”

SORU: İstemediklerimizi alamıyoruz ama istemedikleriz büyük bir hızla yapılıyor görüntüsü mü var şu an?    

A. ANTMEN: CHP Milletvekillerimizle birlikte Mersin’de geziler yaptık. Akkuyu Nükleer Santrali bölgesi ve balık çiftliklerine birer çalışma ziyaretin de bulunduk. Mersin’e yatırım yok ama birçok kirli tesisin kurulmasına izin veriliyor. Kazanlı’ya turizm yatırımı yapmayan siyasi iktidar Karaduvar’a plastik fabrikası kurulmasına izin verdi. Halk orada ÇED toplantısı yapılmasına izin vermedi. Halka rağmen hiç kimse bir şey yapamaz. Mahallenin ortasına plastik fabrikası kurup insanları kanser yapacaklar. Yatırımlar için para alamıyoruz ama nükleer santrali, çimento fabrikaları, balık çiftliklerini buraya yığmaya çalışıyorlar. Biz Mersin’i Ak Partiden almadık çocuklarımızdan emanet aldık. Mersin yaşanmayacak bir hal alacak. Almanya şu an termik santrallerini kapatıyor. Termik santrallerin doğayı kirletme hızı hiçbir şeyde yok.

“RUSYA AKKUYU PROJESİ İLE SICAK DENİZLERE İNME HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRECEK”

Akkuyu şirketi yalandan başka bir şey üretmiyor. Belki inşaat aşamasında o bölgedeki insanlar çalışacak ama bütün uzmanlar Rusya’dan gelecek. Teknoloji Rusya’dan olduğu için Türk uzmanların da oraya girmesini istemeyecekler. O Bölgede 4-5 otel yapabiliriz. Her otel ortalama 500 kişi çalıştırır. 2500 aile oradan ekmek yer. O otellerin meyvesini, sebzesini çevreden alırlar. CHP Milletvekili olarak söylüyorum orada nükleer santral yapılmayacak. 30 milyar dolar oraya gömülemez, Rusya’da gömmeyecek. Orası Rusya’nın yüzyıllardır kurduğu sıcak denizler inme hayalinin gerçekleştiği yer olacak. Yerli ve milli olduğunu iddia eden bu siyasi iktidar şu an Rusya’ya orada bir Akdeniz limanı verdi. Biz oraya gittik, ancak ‘Bakanlığın izni olmadan sizi içeri alamayız’ dediler. Biz de tamam dedik ama Rusya’dan da izin almanız gerekiyor. Rusya izin vermedikten sonra içeri alamayız dediler. Orası yapılan anlaşmaya göre Rus toprağı olacak. Orada üretilen ürünlere Nükleer santral etiketi yapıştırılacak. Kim alacak bu ürünleri. Muzunu, portakalını, domatesini, çileğini kime satacaksın. Ruslar şu an ‘Rus ekonomisinin yüz yılını kurtardık’ diyorlar. ‘Biz Akkuyu Nükleer Santrali kuracağız, 60 yıl işleteceğiz, elektriği normal fiyatının 4 katı fazlasına satacağız, malzemeleri buradan gidecek’ diyorlar. Akkuyu’da Rus limanı biraz ötesinde NATO limanı var. Buna izin vermemiz mümkün değil. Çevre illeri de bu şekilde yok edecekler.

“YENİ YARGI PAKETİ TOPLUMUN BEKLENTİLERİNİ KARŞILAMIYOR”

SORU: Yeni yargı paketi de gündemde. Bu paket ne getiriyor?

A.ANTMEN: Dağ fare doğurdu. Bu paketle Ankara’da bir toplantıya katıldım. Ak Parti grubu 39 maddelik birinci paketi meclise sunmayı planlıyor. İçinde toplumun beklentilerini karşılayacak hiçbir şey yok. Hukuk mesleğine giriş sınavı getiriyorlar. Sınavın bu yıl hukuk fakültelerine girenleri etkilememesi gerekiyor. Yani 4 sene sonra yürürlüğe girecek. Türkiye’deki avukat sayısı 250 bine varacak. Niteliğin düşmesine neden olacak, sonrasında yürürlüğe girecek. Sınav sonrasında hiçbir işe yaramayacak. Kanun Hükmünde Kararname ile pasaportları ellerinden alınanlar için bir düzenleme geliyor bu da anayasaya aykırı. Seyahat özgürlüğünü kısıtlayamazsınız çünkü pasaport İçişleri Bakanlığınca verilir. Bunun dışında vatandaşın beklentisi olan hiçbir şey yok. Sözde afla, hakimlerin bağımsızlığı, yargılamaların hızlanması ile ilgili hiçbir düzenleme yok. Elimizde olan tek şey avukatlara yeşil pasaport verilmesine dair düzenleme. Bir avukat olarak bunu destekliyorum ama avukatın cebinde para yok ki yeşil pasaportu olsa ne olacak. Avukatlar temsil ettikleri kişiler değillerdir. Temsil ettikleri kişilerin yerine geçmezler. Bugün bir kişinin yarın karşısındakinin avukatlığını yapabilirler. Herkes savunulmayı hak ediyor. Avukat birini savunuyor diye saldırmak demek demokrasiye saldırmak anlamına gelir. En kısa sürede parlamenter sisteme dönmemiz gerekiyor. Tek başına ülkeyi yönetmek ardı ardına hataların yapılmasına neden oluyor. Cezaevlerinde Halk Tv, Tele 1, Cem Tv yasaklanıyor. Eğer zararlı yayınlar var ise denetleme kurulları var. Cezaevleri ıslah, toplum kazandırma yeridir. Ceza içinde insan cezalandırılamaz. Cezanın amacı eziyet etmek değil ıslah etmektir. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA