10 EKİM KATLİAMI PROTESTO EDİLDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

10 EKİM KATLİAMI PROTESTO EDİLDİ


 

103 kişinin hayatını kaybettiği 10 Ekim Ankara Katliamı’nın dördüncü yıldönümü için Mersin’de anma töreni gerçekleştirildi. Anmada, katliamın üstünün örtülmemesi için çağrı yapıldı.

SONER AYDIN

10 Ekim 2015’te Ankara Garı’nda IŞİD tarafından gerçekleştirilen katliamda yaşamını yitiren 103 kişi Mersin’de anıldı. Mersin Emek ve Demokrasi Platformu tarafından Özgür Çocuk Parkı’nda gerçekleştirilen anmaya çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu temsilcisi ve vatandaş katıldı. “103 barış elçisini unutmadık, unutturmayacağız” pankartının açıldığı anmada barış mesajları verildi.

“KATLİAMIN ÜSTÜNÜN ÖRTÜLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ”

Anmada platform adına konuşan Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, Türkiye tarihinin en acımasız ve en vahşi katliamlarından birinin 10 Ekim’de yaşandığı söyledi.  Katliamın üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen acısının dinmediğini belirten Antmen, “10 Ekim 2015’te ölüme karşı ısrarla yaşamı savunanlar, ‘Artık kimse ölmesin’ diye haykırırken, Ankara’ya kadar göz göre göre gelen IŞİD canileri tarafından patlatılan canlı bombalarla vahşi bir katliamın kurbanları oldular. Her birimiz annelerimizi, babalarımızı, kardeşlerimizi, arkadaşlarımızı, yoldaşlarımızı kaybettik. Katliam sonrasında emniyet güçlerinin yaralıları hedef alan şiddet ve biber gazlı saldırısı çok sayıda arkadaşımızın hayatını kaybetmesine nede oldu. Yoldaşlarımızı kaybetmiş olmamız, onların inandıkları değerleri, uğruna canlarını verdikleri barışı kazanmak için mücadele görevini bizlerin, hepimizin omuzlarına yüklemiştir. Üzerinden ne kadar süre geçerse geçsin, 10 Ekim katliamının üzerinin örtülmesine, asıl sorumluların korunmasına ve yaşananların üzerinin örtülmesine asla izin vermeyeceğimiz bilinmelidir” dedi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA