ADANALIOĞLU’NDA ESKİ ÇÖP DÖKÜM SAHASININ ÜZERİ KAPATILIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ADANALIOĞLU’NDA ESKİ ÇÖP DÖKÜM SAHASININ ÜZERİ KAPATILIYOR


 

Adanalıoğlu sakinleri, uzun yıllar boyunca sahil ve ormanlık alanda biriken çöp dağları ve tarımsal atıklardan kurtuluyor.

Haber Merkezi

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’ın talimatıyla; geçmişte Adanalıoğlu Belediyesi’nce çöp depolama alanı olarak kullanması sonucu, yıllar içinde tonlarca çöp ve atık biriken bölgede temizlik çalışması başladı. Belediyenin Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından, iş makineleri ve kamyonlar yardımıyla, bölgede öncelikle alanda tesviye ve düzeltme çalışması yapıldı. Ardından da geniş bir alana yayılan çöplerin üzerine kamyonlarla taşınan tonlarca toprağın serimi yapılarak, çöplerin üzeri örtüldü. 

BAŞKAN GÜLTAK, ÇÖPLERİN ORTADAN KALDIRILACAĞINI SÖYLEMİŞTİ
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, “21 Eylül Dünya Temizlik Günü” nedeniyle, Adanalıoğlu’nda düzenlenen ve yerli-yabancı öğrencilerin de katılımıyla gerçekleşen temizlik kampanyasına katılmıştı. Başkan Gültak; piknik yapmak amacıyla ormana veya yüzmek için sahile gelen insanların yanı sıra, bölgedeki diğer tüm canlıların yaşamı için tehlike yaratan çöp dağlarından kaynaklı kirlilik ve kokuyu en kısa sürede ortadan kaldıracaklarını vurgulamıştı. 

“ORMANLARIMIZA, SAHİLLERİMİZE SAHİP ÇIKIP KORUYALIM”
Çevrenin korunması noktasında herkesin görev ve sorumluluk üstlenmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Mustafa Gültak, söz konusu bölgede yeni çöp dağları oluşmaması için gereken tedbir ve çalışmaların da belediye ekipleri tarafından alınacağını ifade etti. “Temiz, sağlıklı ve yaşanılabilir bir çevre ve kent hepimizin, herkesin hakkı” diyen Başkan Gültak; sözlerini şöyle sürdürdü; 
“Bu hakkımızı korumak için duyarlı olmalı, üzerimize düşen her türlü sorumluluğun bilincinde olmalıyız. Temizlik kampanyasını düzenlediğimiz gün, burayı en kısa zamanda tamamen temizleyip, yeniden insanlarımıza kazandıracağımızın sözünü vermiştik, sözümüze yerine getirdik. Mersinlilerden tek ricam; piknik sonrası, lütfen atıklarınızı çöp kutularına atın. Bu güzelim sahili ve ormanlık alana hep birlikte sahip çıkıp koruyalım.” 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA