MESKİ İNDİRİME RAĞMEN KAR ETTİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MESKİ İNDİRİME RAĞMEN KAR ETTİ!


 

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) işyeri ve evler için uyguladığı su indirimine rağmen geçen yıla oranla yüzde 14,7 kar elde etti.

SONER AYDIN

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, gerçekleştirdiği 6 Aylık Değerlendirme Toplantısı’nda MESKİ’nin mali gelir-gider tablosunu paylaştı.
 658 milyon 146 bin 257 TL’lik borçla devir alınan MESKİ’de yüzde 14,7’lik artışın olduğunu açıklayan Başkan Vahap Seçer, “Geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 14.7’lik bir artış söz konusu. Meskenlerde yüzde 10 iş yerlerinde yüzde 5 indirim yaptığımız halde yüzde 14.7 artış olmuş. Yani 39 milyon 200 bin liralık bir artış söz konusu. Kurumu devir aldığımızda borç miktarı 658 milyon 146 bin liraydı, Eylül ayına geldiğimizde bu miktar 579 milyon 545 bin liraya indi” dedi.

MESKİ KİRALIK ARAÇLARDAN 562 BİN TL TASARRUF ETTİ
Dijitalleşmenin önemli bir nokta olduğunu vurgulayan ve belediyenin her birimini dijitalleştirmek için uğraş verdiklerine değinen Başkan Seçer, MESKİ içinde bu durumun çok önemli olduğunu söyledi. 5 yıl içerisinde Mersin’in yüzde 70’ini dijital saate ulaştırmayı planladıklarını ve dijital sayaç sayesinde kaçak kullanımın azalacağını dile getiren Başkan Seçer, “Toplam 2525 çalışan ile işe başladık. Tabi ki işten ayrılanlar, emekli olanlar ve performansını kötü gördüğümüz kişilerle yollarımızı ayırdık. Bunların sonucunda toplamda 2310 personel ile devam ediyoruz. Personel rejiminde büyükşehir belediyesinde sağladığımız disiplini burada da sağlıyoruz. Burada da fazla mesailerde yüzde 21 azalma görülüyor. Tasarruf önlemlerimiz sayesinde geçmiş dönemin 4’üncü ve 9’uncu aylarına göre yüzde 36 daha fazla izin kullandırdık. 6 ay içerisinde sadece kiralık araçlardan 562 bin TL tasarruf elde edilen MESKİ’de, 533 adet olan araçtan 99’unun ekonomik ömrünü tamamladığı için hizmetten çekildi. Kiralık araçlarda da 3 milyon 110 bin gibi bir gideri, 2 milyon 548 bin liraya düşürmüşüz ve 562 bin lira tasarruf elde etmişiz. Bu sayede yakıt tüketimimiz 140 ton düştü” diye konuştu.

 “BİRÇOK İŞLETMENİN MESKİ’YE BORCU VAR”
Toplantıda birçok işletmenin MESKİ’ye borcu olduğunu söyleyen Başkan Seçer, “İşletmelerden önce vatandaşlarımız rahat ödeme yapabilsinler diye taksitlendirmeler yaptık. Bunun yanında artık sorun haline gelen işletmelerden alacaklarımız vardı. Örneğin 4 milyon 500 bin lira borcu olan bir işletme ile görüşmelerimiz sonucunda taksitlendirmeyi kabul ettirdik ve taksitlerini almaya başladık. Tabi bu bir örnek bunun gibi bir çok işletmeyle görüşüp borçlarımızı ya taksitlendirdik ya da tamamını tahsis ettik” ifadesine yer verdi. 

MESKİ’YE 2 MİLYAR 500 MİLYON’LUK YATIRIM ÖN GÖRÜSÜ 
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli gelir kaynaklarından birinin MESKİ olduğunu belirten Başkan Seçer, “5 yılın 6 ayını geçirdik. 2 milyon 500 milyar TL  bir yatırım öngörüyoruz. İçme suyundan makine araç, teknolojik yeniliklere kadar. Bu 2,5 milyar liralık yatırımın yüzde 10’u iç borçlanmayla, yüzde 24’ü dış borçlanmayla, yüzde 54’ü öz kaynaktan, yüzde 12’si hibe kredileriyle karşılanacak. Projeksiyonumuz bu. Teknolojik yenilikler çok önemli. Her alanda teknolojiyi kullanmak istiyoruz” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA