İŞKUR’DAN ÖĞRENCİLERE MESLEKİ EĞİTİM | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İŞKUR’DAN ÖĞRENCİLERE MESLEKİ EĞİTİM


 

Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) tarafından Hacı Sabancı Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencilerine “Mesleki Yönelim Bataryası” uygulandı.

Haber Merkezi

Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) tarafından Hacı Sabancı Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencilerine “Mesleki Yönelim Bataryası” uygulandı.

Ortaöğretim öğrencilerine bölüm seçme veya bölüm değiştirme aşamasında uygulanan Mesleki Yönelim Test Bataryası ile öğrencilerin doğru mesleğe yönlendirilerek işgücü piyasasına daha verimli ve işini severek yapan bireyler kazandırılması hedefleniyor. Hacı Sabancı Anadolu Lisesi 10. Sınıf öğrencilerine yönelik uygulanan mesleki yönelim bataryası uygulaması okul yöneticileri, rehber öğretmen ve öğrenciler tarafından olumlu karşılandı.

İŞKUR İl Müdürü Vekili Halil Bozkurt, başvuru yapan adayların işgücü profilini belirlemek, işgücü piyasasına katılımını sağlamak ve mesleki eğitim planlaması yaparak adayların doğru işe yerleştirilmesi, doğru mesleki kurslara yönlendirilmesi ve meslek seçim aşamasındaki öğrencilere yardımcı olmak amacıyla kullanılan Mesleki Yönelim Test Bataryası’nın, İŞKUR ve hizmet merkezlerinin yanı sıra internet üzerinden de kullanıma açıldığını söyledi.

Hangi mesleğe uygun olduğunu merak eden öğrencilerin, Mesleki Yönelim Test Bataryası’na kuruma gitmek zorunda kalmadan İŞKUR İnternet Şubesi üzerinden veya mytb.iskur.gov.tr adresinden erişebileceğini belirten Bozkurt, bilimsel açıdan geçerliliği ve güvenirliği kanıtlanmış genel yetenek, mesleki eğilim ve mesleki kişilik testlerinden oluşan bataryanın uygulaması 45 dakika ile 1 saat arası vakit aldığını, kişilerin uyguladıkları batarya sonuçlarını görüntüleyebilmeleri ve sonuçları yorumlayabilmeleri için İş ve Meslek Danışmanlarından mesleki danışmanlık hizmeti almak üzere İŞKUR’a gitmeleri gerektiğini ifade etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA