MECLİSTE ‘SAVAŞ’ GERGİNLİĞİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MECLİSTE ‘SAVAŞ’ GERGİNLİĞİ


 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AKP’lilerin Barış Pınarı Harekatı’na destek bildirisi okuması tartışmalara neden oldu. HDP’liler savaşın alkışa alet edilemeyeceğini söylerken AKP’liler ve MHP’liler tepki gösterdi.

Hediye Eroğlu

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ekim ayı olağan toplantı döneminin birinci birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. Toplantıya Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın da aralarında olduğu 6 meclis üyesi katılmadı.

MECLİS’TEN BARIŞ HAREKATINA DESTEK

Toplantı öncesi AKP Grubu Barış Pınarı Harekatına yönelik bir bildiriyi kamuoyuyla paylaştı. Bildiride, “Operasyonu belediye meclisleri olarak destekliyoruz” denilirken Başkan Seçer de, yaptığı kısa açıklama ile terörü kınadı. “Terör bir insanlık suçudur” diyen Seçer, “Mersin olarak da en hassas bölgede bulunuyoruz. Kent olarak da özellikle komşu Ortadoğu ülkelerinde ortaya çıkan olumsuzluklardan direk etkilenen bir şehiriz. Umut ediyoruz; gayya kuyusu olan o bölgede bir an önce huzuru sağlarız. Bunlar kolay işler değil. Orada şuan TSK sınır ötesi bir operasyon gerçekleştiriyor. Oradaki bu operasyonunun hiçbir evladımızın, askerimizin, en ufak bir zarar görmeden dönmesin istiyoruz. Bizim talebimiz sadece bölgemizde değil dünyada huzurun tahkim edilmesi. Elbette meclis olarak bu düşüncelerinde olduğunuzu düşünerek bunu yapma ihtiyacı duyduk” dedi.

HDP’LİLERDEN BİLDİRİYE KINAMA

Meclisin dilek ve temenniler bölümünde HDP’lilerin bildiri okunmasına tepki geldi. HDP’li Bedriye Kuş bildiri okunmasını kınayarak, yaşananları tiyatroya benzetti.

HDP’li meclis üyesi Bedriye Kuş, “Savaşlar, ölümler, kabul edebileceğimiz bir şey değildir. Her bir insanın canı bizim için çok kıymetlidir. Sivillerin de, çocukların da askerlerin de. Olaya böyle yaklaşmak lazım. Bu kanın durması için oraya bir paragraf eklenilebilinirdi” diye konuştu.   

“AMERİKA GİBİ 10 BİN KİLOMETRE GİBİ UZAKTAN GELİP, SURİYE’Yİ DELİK DEŞİP ETMİYORUZ”

AKP’li Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak ise HDP’lilere tepki gösterdi. “Büyük İsrail ülkesini kurmak isteyenleri emirleri altında değiliz” diyen Gültak, şöyle konuştu: “Bizim kutsallarımız var. Meselemiz mezhep, ırk, din meselesi değildir. Cumhuriyetimizin muasır medeniyetlerine varma, mesele vatan meselesi. Bizde kimsenin ölmesini istemeyiz. Ama meseleyi bu şekilde görmeliyiz. Amerika gibi 10 bin kilometre gibi uzaktan gelip, Suriye’yi delik deşip etmiyoruz. Nusaybin’de ölenlerin çoğu bizim insanlarımız. Birileri el bombası atacak, Türkiye Cumhuriyeti de sessiz kalacak. Kimse kusura bakmasın. Ben AK Parti’nin belediye başkanıyım ama rozetimi çıkarttım, meseleye vatan meselesi olarak bakıyorum. Kendi bölgemde özellikle barıştan, kardeşlikten yanayım.”

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA