“YAŞA-TIR” TARSUS’A GELİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“YAŞA-TIR” TARSUS’A GELİYOR


 

“Çukur” dizisi ve Kansersiz Yaşam Derneğinin “Çukur’da Umut Var-Umut Yaşatır” sloganıyla düzenlediği sosyal sorumluluk projesi kapsamında hazırlanan mobil eğitim Tırı 20-21 Ekim tarihleri arasında Tarsus’a gelecek.

Haber Merkezi

Aynı anda 80 bağışçıya ev sahipliği yapabilen eğitim Tır’ı Yarenlik Alanında insanlar ile buluşacak. Türk Kızılay'ın proje ortağı olduğu tır aynı zamanda Tarsus'ta yaşayan Aplastik Anemi hastası (kan hastalığı) 10 yaşındaki Hasan Şamil Uslu içinde umut olacak.
Kanser hastalığının önlenmesi, erken teşhisin önemi, eğitim ve tarama amacıyla tasarlanan YaşaTIR, doğal afet durumlarında da ihtiyaçlara yönelik olarak kurtarma ve yardım amaçlı kullanılıyor.
Tarsuslu Gazeteci Cihan Kezer’in planlaması ile kente gelecek olan Yaşa-Tır, 2 gün sürecek proje kapsamının ardından tekrar İstanbul’a dönecek.
Dernek Başkanı Dida Didem Kaymaz, yaptığı konuşmada, geçen sezon "Çukur" dizisi ile "Çukur'da Umut Var" diyerek bir yolculuğa çıktıklarını ve çok güzel bir aile olduklarını belirterek, "Proje ortağımız Kızılay'la birlikte çıktığımız bu yolculukta kan ve kök hücre bağışı topluyoruz. Sonrasında da taranmasıyla ilgili arkasında durarak yapılması gereken her şeyi yapacağız. Bize umut olan, destek olacak Tarsuslulara şimdiden teşekkür ediyoruz" dedi.
Hastalara umut olma isteğini her zaman taşıdıklarına dikkati çeken Kaymaz, kanser konusunda farkındalık oluşturmak adına çıktıkları yolda hiç durmayacaklarını ve bu işe yolda da sahip çıkacaklarını dile getirdi.
Çukur Dizisi İdari Yapımcı Yamaç Okur ise, projenin kapsamlı olarak şehir şehir gezmesine mutlu olduklarını ifade etti.
Okur ; çok mutlu olduklarının altını çizerek, "Sosyal sorumluluk projelerinde genellikle bir işe başlanır, bağış toplanır ama sonucunu görmek zor olur. Kansersiz Yaşam Derneği, Show TV, Çukur, örnek bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Her şeyden önce farkındalık çok önemli. Tarsuslulara da bu konuda gösterecekleri hassasiyet adına teşekkür ediyoruz" diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA