İŞSİZ GENÇ GELECEĞİN MESLEĞİNDE TECRÜBE KAZANIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İŞSİZ GENÇ GELECEĞİN MESLEĞİNDE TECRÜBE KAZANIYOR


 

Özge Oruç isimli yurttaş, İŞKUR’un İşbaşı Eğitim Programı desteği sayesinde tecrübe edinmenin zor olduğu bir sektörde yeni mezun olmasına rağmen çalışma fırsatı buldu.

Teknoparkta bulunan Türkiye'nin önde gelen veri barındırma şirketlerinden biri olan ve Mersin'in tek veri barındırma şirketi olan www.control.com.tr - Control Teknoloji A.Ş de veritabanı yöneticisi kursiyeri olan Oruç, bu sayede aile bütçesine de katkı sağlamaya başladı. Tarsus’ta 1996 yılında doğan Oruç, İskenderun Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden bu yıl mezun olan Oruç, daha önce herhangi bir işte çalışmadığını mezun olduktan sonra iş hayatının içinde olmak, bir şeyler üretmek, aile bütçesine katkı sunmak istediğini belirtti. Oruç, okulundan mezun olduktan sonra iş ararken karşısına çıkan zor ve sıkıntılı süreci ailesinin ve iŞKUR’un sayesinde atlattığını söyledi.

İlgili alanda işe girmenin hiç de kolay olmadığını, işe alınmasında üniversite bitirme projesinde katıldığı Mongo Veritabanına bağlı Otomasyonlar üzerinde yaptığı çalışmaların etkili olduğunu belirten Oruç, çalıştığı firmanın 512 GB - 1TB ramli sunucularla başta teknopark firmaları olmak üzere, genel olarak yazılım şirketlerine sunucu hizmetleri sunduğunu ve kendi otomasyonlarını geliştirdiğini ifade etti. Özge Oruç, firmasının kendi verilerinin ve şirket müşterilerinin verilerinin sunucu sistemleri ile uyumlu hale getirilmesi ve çalışır duruma getirilmesi konusunda, MySQL, mariaDB, Mssql, Mongo DB ve Oracle konusunda çalışmalar yaptığını. İlgili kurumda ayrıca Centos, Ubuntu ve Windows işletim sistemleri ve sunucu otomasyonları konusunda gelen destek taleplerini yanıtlayarak veritabanları ve veri barındırma konusunda kendisini geliştirdiğini ve böyle bir firmada kursiyer olarak tecrübe kazandığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

İŞKUR tarafından sağlanan İşbaşı Eğitim Programı; bilişim ve imalat sektörlerindeki işyeri ve mesleklerde en fazla 6 ay, diğer sektörlerde ise en fazla 3 ay olarak uygulanıyor. Bu alanların dışında siber güvenlik, bulut bilişim, oyun geliştirme uzmanı ve kodlama gibi çağımızın ve geleceğin meslekleri olarak görülen alanlarda düzenlenecek olan işbaşı eğitim programları ise 9 ay olarak uygulanıyor.

Geleceğin meslekleri olarak adlandırılan bu programlara 18 ile 29 yaş arasındaki adaylar katılabiliyor. Haftada 6 gün ve günde 5 ile 8 saat arası eğitim yapılıyor. Bu eğitimlere katılan öğrencilere ise günlük 85 TL harçlık sağlanıyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA