HAYDİ FESTİVALE! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HAYDİ FESTİVALE!


 

Mersin’de 18 – 19 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek Çamlıbel Sokak Festivali için halka destek çağrısı yapıldı.

GİZEM EKİCİ

Mersin’de, TOBB Mersin İl Kadın Girişimciler Kurulu’nun Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Belediyesi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile Mersin Deniz Ticaret Odası’nın destekleriyle düzenlenecek, “Çamlıbel Sokak Festivali” için tüm hazırlıkların tamamlandığı açıklandı.

Cazibesini yitirerek günden güne kan kaybeden Çamlıbel bölgesinin yeniden eski hareketli günlerine dönmesinin amaçlandığı festival, 18 – 19 Ekim 2019 tarihleri arasında geniş bir katılımla yapılacak.

“HERKESİN ÇAMLIBEL’LE İLGİLİ BİR ANISI VARDIR BU ŞEHİRDE”

Festival Komitesi adına Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın açıklaması yapan TOBB Mersin İl Kadın Girişimciler Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı, TOBB Doğu Akdeniz Bölge Temsilcisi Ayla  Harp, kent sakinlerini festivale destek çağrısı yaptı.

Mersin’in 1800’li yıllarda bir balıkçı kasabasıyken, Osmanlının dünyaya açılan liman kentine dönüşünün hikâyesine ev sahipliği yapan semtin adının Çamlıbel olduğunu belirten Harp, “Çamlıbel, Mersin’in kuruluşuna, ticaretteki altın yıllarına, Osmanlının yıkılışına, cumhuriyetin kuruluşuna tanıklık etmiştir. Betonların arasında kalmış mimarisiyle geçmişin güzel günlerine hala el sallamaktadır.

Çamlıbel Mersin’in en eski semtlerinden biri; herkesin Çamlıbel’le ilgili bir anısı vardır bu şehirde” dedi.

“ÇAMLIBEL YAŞAYAN RUHUNU KAYBETTİ”

Ancak Çamlıbel’in yaşayan ruhunu kaybettiğini ve terk edilmiş bir semt olduğunu belirten Ayla Harp, “Eski güzel günlerine dönmek isteyen Çamlıbel’in kent gündemine yeniden dönmesine katkı sağlamak amacıyla TOBB Mersin İl Kadın Girişimciler Kurulu ve Kurulumuzun Koordinatör Odası Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte ‘Sokak Festivali’ düzenlemeye karar verdik. Bu festival ile farkındalık yakalamak Çamlıbel’e tekrar yaşayan ruh, heyecan, ekonomik hareketlilik getirme isteğimizle birlikte özellikle kadın girişimci ve üreticilerimize de desteklemek istedik.

Ayrıca; Mersin’in festivaller, karnavallar, kongreler, ulusal ve uluslar arası spor faaliyetlerinin yapıldığı turizmin canlandığı sürekli hareketlilik ve güzel organizasyonların yapıldığı bir şehir olarak gündemde kalmasını, esnafın, üreticinin sokak ekonomisi ile kazanç sağlamasını istiyoruz.

18 – 19 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek Festival’de; kortej bandosu, gösteri ekibi, sokak sanatçıları, tahta bacak showları,  balon showları, atölyeler, çocuklar için gösteriler ve daha pek çok etkinlik ile dolu dolu bir program olacak.

Festivalinin gerçekleşmesinde katkı sunan Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer’e, Akdeniz Belediyesi Başkanı Sayın Mustafa Gültak’a, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan ve Yönetim Kuruluna,  Mersin Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu ve Yönetim Kuruluna katkılarından dolayı teşekkür ederiz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA