“CİĞERLERİMİZ YANIYOR!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“CİĞERLERİMİZ YANIYOR!”


 

CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır, önceki gün gece saatlerinde Erdemli’de meydana gelen orman yangınını meclis gündemine taşıdı.

Haber Merkezi

CHP’li Başarır, aynı zamanda Anamur ve Bozyazı ilçelerinde yıldırım düşmesi sonucu 13 ayrı noktada orman yangını meydana geldiğini ve bazılarının halen devam ettiğini belirterek, “Bu yıl ülke genelinde geçen yıllara oranla daha fazla orman yangını meydana geldi. Ciğerlerimiz yanıyor” dedi.

CHP’li Başarır Erdemli’deki yangınla ilgili olarak, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a yönelttiği soru önergesinde, çıkan yangının nedenlerinin araştırılıp araştırılmadığını sordu.

Başarır yazılı soru önergesinde; “Seçim bölgem olan Mersin İli Erdemli İlçesine bağlı Gücüş Mahallesi yakınlarında orman yangını meydana gelmiş, bunun yanı sıra Anamur ve Bozyazı ilçelerinde de 13 ayrı noktada yıldırım düşmesi sonucu yangınlar meydana gelmiş ve hala söndürme çalışmaları devam etmektedir.

Erdemli’deki yangın rüzgârın etkisiyle büyümüş yangına Erdemli Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı araçlarla ve Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne ait itfaiye araçlarıyla müdahale edilmiş ve sabaha karşı söndürme işlemi tamamlanmıştır” açıklamalarına yer vererek şu soruların yanıtlanmasını istedi; “Erdemli İlçesine bağlı Gücüş Mahallesi yakınlarında çıkan orman yangınının nedenleri detaylıca araştırılmış mıdır? Araştırılmışsa ne gibi sonuçlara varılmıştır?

Erdemli’deki  orman yangında toplam kaç hektarlık alan yanmıştır?

Bu yıl geçtiğimiz yıllara göre ülkemizin çeşitli bölgelerinde oldukça fazla yangın meydana gelmiştir. Yangınların önlenebilmesi için herhangi bir çalışma yapılmakta mıdır? Yapılmakta ise bu çalışmalar nelerdir?

Son 5 yılda, yıllar itibarıyla ülkemizde toplam haç hektar ormanlık alan yanmıştır?”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA