BÜYÜKŞEHİR’E; ‘ELEKTRONİK İHALE’ UYGULAMASI EĞİTİMİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BÜYÜKŞEHİR’E; ‘ELEKTRONİK İHALE’ UYGULAMASI EĞİTİMİ


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Kamu İhale Kurumu işbirliği ile Büyükşehir Belediyesi, MESKİ ve ilçe belediyelerde görevli harcama yetkilileri ile gider gerçekleştirme personellerine yönelik olarak “Elektronik İhale Uygulaması Eğitimi” verildi. Eğitim, belediyeler arasında Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor.

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Kamu İhale Kurumu (KİK) işbirliği ile belediyeler arasında Türkiye’de bir ilk olan “Elektronik İhale Uygulaması Eğitimi” verildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, MESKİ ve ilçe belediyelerde görevli harcama yetkilileri ile gider gerçekleştirme personellerine yönelik verilen eğitim 2 gün boyunca devam etti. Kamu İhale Mevzuatı’nın sürekli güncellenmesinden ve kamuda elektronik ihale sürecine geçilmesinden dolayı Büyükşehir Belediyesi, bu konuda eğitimler vermeye başladı.

Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen eğitim, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları, şube müdürleri ile Büyükşehir Belediyesi, MESKİ ve ilçe belediyelerdeki harcama yetkilileri ve gider gerçekleştirme görevlilerine yönelik düzenlendi.

Elektronik İhale Uygulaması Eğitimi, kamu ihale uzmanları Niyazi Akbaşlı ile Doğukan Demirci tarafından verildi.

AMAÇ İHALE SÜREÇLERİNDE ŞEFFAFLIK VE VERİMLİLİK SAĞLANMASI

Eğitim kapsamında, ihale uygulamalarına ilişkin ortak hükümler, yapım işleri ihaleleri özel hükümleri, mal alım ihaleleri özel hükümleri, şikayet ve inceleme süreci ile elektronik ihale ve elektronik eksiltme konularına yer verildi.

Bu eğitimle birlikte, Büyükşehir tarafından gerçekleştirilecek ihale süreçlerinde rekabet, şeffaflık, etkinlik, verimlilik ve tasarruf sağlanmasına yönelik yapılan çalışmaların daha hızlı yaygınlaştırılması ve uygulamada yaşanan tereddütlü alanların belirlenerek, çözüme kavuşturulması amaçlandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA