MÜHENDİS VE MİMARLAR SORUNLARINA ÇÖZÜM İSTİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MÜHENDİS VE MİMARLAR SORUNLARINA ÇÖZÜM İSTİYOR


 

TMMOB üyeleri Mersin’de mesleklerine gelen tehditleri tartışmak ve çözüm üretmek için bir araya geldi. Dev buluşmada mühendis ve mimarlar, sorunlarına çözüm çağrısı yaptı.

Gizem Ekici

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İl Koordinasyon Kurulu tarafından “Mühendis, Mimar ve Şehir Planlamacılarının Güncel Sorunları ve Çözüm Önerileri Kurultayı” düzenlendi. 25-26 Nisan 2020 tarihlerinde Ankara’da yapılacak Merkezi Kurultay öncesi yerel kurultaylarda bir araya gelen TMMOB üyeleri, meslek sorunlarına yönelik konuları tartıştı ve çözüm önerileri getirdi.

“KRİZ MESLEK ALANLARIMIZI DARALTTI”

Meslektaşlarının, insanların sınırsız talep ve isteklerine, dünyanın sınırlı kaynaklarını kullanarak kamu çıkarları doğrultusunda emek harcadıklarına değinen TMMOB İKK Sekreteri Seyfettin Atar; “Enerjinin, madenciliğin, iletişim ve alt yapının planlanmasından üretimine olduğu gibi; ülke sanayisi, tarımı, ormanları, doğal ve kültürel varlıkların korunmasında, gelecek kuşaklara aktarılmasında asli sorumluluk meslektaşlarımızın elindedir” dedi.

Meslek alanlarının çok geniş olduğunu söyleyen Atar; “Ülkemizin kalkınmasında, halkımızın bolluk ve rahatlık içinde yaşamasında, ülke politikalarında meslektaşlarımızın rolü önem taşır” dedi. Ekonomik krizin artmasıyla meslek alanlarının daraldığını belirten Atar, krizin mesleklerine verilen önemin azalmasına sebep olduğunu vurguladı. Atar konuşmasını; “TMMOB 45. Dönem’de düzenlediği sempozyumlar, çalıştaylar ve kurultay ile meslek sorunlarımızı dile getirmiş ve üyelerin ve meslek alanların temel sorunlarını bizzat muhatapları tarafında tartışılarak çözüm önerileri üretilmesi amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir. Yapılan tüm etkinliklerin sonuçları ilgili çalışma grupları tarafından bir araya getirilerek kamuoyu ile paylaşılmış, getirilen çözüm önerilerine TMMOB yönetim kurulunca önlemler alınmıştır” şeklinde sonlandırdı.

“KATILIMCI BİR ANLAYIŞLA YÖNETİLİYOR”

Mesleki sorunlarının artmasının Türkiye ve dünyadan kopuk olmadığını söyleyen TMMOB Yüksek Onur Kurulu Üyesi Hulusi Sarıkaya da konuşmasının devamında; “Sorunlar arttıkça insanlar dillendirmek istiyor ama böyle bir ortam olmuyor. TMMOB katılımcı bir anlayışla yönetildiği için zaman zaman danışma kurullarında üyelerin nasıl düşünceleri alındıysa böyle bir çalışmayı yapmakla da anlamlı bir girişim yapmış oluyoruz. Bizler 40 senedir düşüncelerimizi yazılı bir şekilde dile getirdik. Esas tabandaki arkadaşlarımızın düşüncelerini almak için bu toplantıları yapıyoruz. Sizin düşünceleriniz bu noktada önemli. Bizler sizi dinlemek istiyoruz” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Haydar Ulusoy ise; “Meslek odalarının sıklıkla yan yana gelmesini, kentin her türlü sorunlarını paylaşması ve bu konuda dayanışma içinde olmasını son derece önemsiyoruz. Belediye olarak kentin sorunlarına ilişkin 4-5 aydır sık sık bir araya geliyoruz” dedi.

Konu başlıklarının çok derin olduğunu belirten Ulusoy; “Ülkemizde yaşanmakta olan ekonomik kriz ve bu krizin bizim çalışma alanlarımıza yansıması sık tartıştığımız konularda bir tanesi. Elbette krizin giderek derinleşmesini hepimiz tespit ediyoruz ve altını çiziyoruz. Bu krizden nasıl çıkılacağı konusunda sizin değerlendirmeleriniz bu konuda yol gösterici olacak. Biz Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak 2020 planlarımızı yapmaya çalışıyoruz. Biz stratejik plan hazırlıklarımız çerçevesinde bu kentin bütün aktörlerini davet ettik ve tartıştık. Bu kentin bütün dinamikleri ile temas etmeye çalışıyoruz. Sizlerin dışarıdan bir göz olarak bakabilmesi sorunların çözümlerini hızlandırıyor” dedi.

Konuşmaların ardında kurultay hakkında tematik bir sunuş yapan TMMOB Yüksek Onur Kurulu Üyesi Semih Temizkan konu başlıklarına kısaca değindi. Konu başlıları şu şekilde: Krizde Yoğunlaşan İşsizlik Tehdidi ve Kamuda Plansız İstihdamlar, İşçi Sağlığı ve Güvenliği Uygulamaları, Çalışma Alanlarında Cinsiyetçi Yaklaşımlar ve Psikolojik Baskı Unsurları, Çevresel ve Ekolojik Tahribatlar.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA