“ÇOCUKLARIMIN GÖZÜ ÖNÜNDE ÖLMEK İSTEMİYORUM!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ÇOCUKLARIMIN GÖZÜ ÖNÜNDE ÖLMEK İSTEMİYORUM!”


 

Eşi tarafından Eylül ayında evlerinin balkonunda 6 saat rehin alınan Nurcan A.’nın mahkemesi görüldü. Sanık Ali A.’nın tutukluluk halinin devamına karar verilirken, dava 20 Kasım’a ertelendi.

Gizem Ekici

Eşi tarafından sistematik bir şekilde şiddete maruz kalan ve 1 Eylül günü çocuklarının gözü önünde bıçakla 6 saat rehin alınan Nurcan A.’nın ilk duruşması 20. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü. Mahkeme sonunda davalı Ali A.’nın tutukluluk halinin devamına karar verildi, dava 20 Kasım’a ertelendi.

Mahkeme öncesi Adliye önünde olayla ilgili açıklama yapan Mersin Kadın Platformu Üyesi Zübeyde Akpınar, Ali A.’nın gerekli cezayı alması ve Nurcan A’nın ölmeden korunabilmesi için mahkeme heyetine seslendi. Yeterli tedbirler alınması gerektiğine ve bir kadının daha öldürülmesine izin vermeyeceğiz diyen Akpınar, “İstanbul Sözleşmesini, 6284 sayılı yasayı etkin uygulayın diyoruz. Erkek yargıya ağır tahrik indirimi, iyi hal indirimlerinden vazgeçerek, indirimsiz cezalar uygulayın, teşvik edici, ödül gibi cezalar vermekten vazgeçin diyoruz” dedi.

“KADIN DÜŞMANI POLİTİKALARDAN VAZGEÇİN”

Akpınar konuşmasının devamında, “İktidar boşanmaları önlemeye, nafakayı sınırlamaya çalışarak kadını şiddet gördüğü eve, yoksulluğa mahkum etmek istemektedir. Erkek şiddetini arttıracak, cinsel istismarı aklayacak ve kadın cinayetlerine zemin hazırlayacak ikinci yargı paketinde yer alan kadınların nafaka hakkını gasp etmeye yönelik yasanızı geri çekin. Siyasal iktidara kadın düşmanı politikalardan vazgeçmesi,  kadına yönelik şiddeti ve kadın cinayetlerini önlemek için etkin mekanizmalar geliştirmesi için çağrı yapıyoruz” dedi. Nurcan’ı korumak hepimizin görevi diyen Akpınar, hakim ve savcılara, emniyet güçlerine, kadına yönelik şiddeti önleme merkezi olan ŞÖNİM’lere bir kez daha seslendi.

Mahkeme öncesi açıklama yapan Nurcan A. , “Çocuklarımın gözleri önünde ölmek istemiyorum. Onların annesiz kalmasını istemiyorum. Bu adaletsizliğe dur denmesi gerek” dedi.  



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA