TARSUSLU GENÇLERE GİRİŞİMCİLİK DESTEĞİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARSUSLU GENÇLERE GİRİŞİMCİLİK DESTEĞİ


 

İnovatif ve Girişimci Toplum Derneği (İNOGİT) tarafından yürütülen, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nce desteklenen ve Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün paydaş kurum olarak yer aldığı “Kapsayıcı ve Akıllı Sivil Kalkınmanın Anahtarı Girişimciliğin İnovatif Yöntemlerle Geliştirilmesi” projesi başladı.

İBRAHİM YÜNCÜLER

İnovatif ve Girişimci Toplum Derneği (İNOGİT) tarafından yürütülen, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nce desteklenen ve Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün paydaş kurum olarak yer aldığı “Kapsayıcı ve Akıllı Sivil Kalkınmanın Anahtarı Girişimciliğin İnovatif Yöntemlerle Geliştirilmesi” projesi başladı. Proje açılış törenine; Mersin Vali Yardımcısı Abdulhamit Erguvan, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin ile il ve ilçe sivil toplumla kuruluş temsilcileri ve davetliler katıldı.

Çocukların ve gençlerin 21’inci yüzyıl becerilerine ilişkin hayat boyu öğrenme kapsamındaki problem çözme, yaratıcılık, analitik düşünme ve girişimcilik gibi temel becerilerini Robotik-kodlama, 3D Modelleme ve Mobil Uygulama yapımı araçlarıyla geliştirmeyi amaçlayan projede; 10 - 18 yaş arası dezavantajlı öğrencilere 6 ay boyunca dernek eğitmenlerince eğitimler verilecek. Proje sonunda öğrenciler girişimcilik becerilerini işe koşarak yaptıkları ürünleri genel halka sunacaklar.

Toplumsal sorunlara yenilikçi çözümler arayan İNOGİT Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin GÜREL, ülkemizin medeniyetler düzeyinde her alanda olduğu gibi eğitimsel ve sosyal alanda da gelişmesine sunulacak katkıyla duyacakları mutluluğu ifade etti. Her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulan bir zamanda gerçekleşen projenin, kamu-sivil toplum işbirliğinin güzel bir örneği olduğunu belirten Güler, “Toplum ihtiyaçlarına uygun projeler geliştirmek kolektif

ve katılımcı bir anlayışa sahip işbirliklerini gerekli kılmaktadır. Devinen ve yenilenen bir dünyada yeni kalmak, yenilikçi düşünmek ve üretmekle mümkündür” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA