KEŞİF BEKLENEN TERSANE İÇİN GÖZLER MECLİSTE! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KEŞİF BEKLENEN TERSANE İÇİN GÖZLER MECLİSTE!


 

İptali kapsamında açılan dava kapsamında önümüzdeki günlerde keşif yapılması beklenen Taşucu Tersanesi’nde bakanlığın ÇED raporunu onaylaması ile imar değişikliği yapılması için teklif sunulan Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gerilim artıyor!

Hediye Eroğlu

Yıllarca iptali için yargı mücadelesi verilen Taşucu Tersanesi’nin kurulmasına ilişkin Mersin Büyükşehir Belediyesi’ndeki mesai hız kazanmaya devam ediyor.

Açtığı iki dava ile konuyu yargıya taşıyan Mersin Doğa ve Çevre Derneği (MERÇED) keşif için gün sayarken, bakanlığın ÇED raporunu onaylamasının ardından yerelde Büyükşehir Belediyesi’ne gelen imar değişikliği düzenleme teklifine ilişkin nasıl bir karar çıkacağı merakla bekleniyor. 

“GÖKSU’YA YAZIK OLUR!

Geçtiğimiz haftalarda meclis toplantısında da görüşülen düzenleme ile ilgili Ekim ayı meclisinde yeniden konuyu gündeme taşıyan HDP’li Meclis üyesi Ali Tanrıverdi, projeye geçit verilmemesi için çağrı yaptı.

“Taşucu Tersanesi ile ilgili bölgede koruma altındaki güzelim Göksu Vadisi’ne yazık olacak” diyen Tanrıverdi, “Meclis olarak; doğanın, ekolojinin korunmasına önem vermeliyiz” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR KARARINI GELECEK AY VERECEK”

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Tersane, Mersin Deniz Ticaret odası’nın dahil olduğu bir konsorsiyumun yapacağı bir yatırım. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından orada bir imar düzenlemesi ile ilgili bizden görüş alındı. Şuan konu komisyonda, henüz bir karara varılmadı. Teklif Silifke Belediye Meclisinde kabul edilmiş ancak Büyükşehir Meclisi’nde olumlu bakan da var, olumsuz bakan da var. Konu -gelecek ay meclisimizin gündemine gelecek” dedi.

PROJE; MERSİN ORTAK GİRİŞİM GRUBU’NUN!

Proje, deniz alanına 40 bin metrekare dolguyu kapsıyor. Yaklaşık 117 bin metrekare proje alanının 77 bini karada kalıyorken, kalan 40 bin metrekare deniz alanı için dolgu yapılacak. Son teknoloji ile inşa edilmesi planlanan stratejik öneme sahip Taşucu Tersanesi, barış dönemlerinde özel sektöre hizmet verirken savaş durumunda Türk Ordusu'na hizmet verebilecek.

Kıyı hattına beton duvarla set çekilip, bölgede yen bir rıhtım yapısı oluşturulacak. Tersanede çelikten alüminyuma, ahşaptan, karbona kadar pek çok malzeme ile gemi inşa edilebilecek.

Toplam maliyetin 90 milyon TL olması beklenen projenin yüzde 75’inin kredi, yüzde 25’inin öz kaynaklardan karşılanması hedefleniyor.

Proje yapıldıktan sonra tamir, bakım ve inşa faaliyetleriyle aylık karın 1 milyon 200 bin TL olması bekleniyor. Proje kendini 7 yılda amorti ederken, şirket 49 yıl boyunca işletme hakkını aldığı projeden 400 milyon TL kar elde edecek.

Projeyi Mersin Ortak Girişim Grubu'na bağlı Akter Akdeniz Taşucu Gem San. A.Ş almıştı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA