BU DEFA UCUZ ATLATTIK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BU DEFA UCUZ ATLATTIK!


 

Akdeniz’in en işlek caddelerinden birinde tarihi bina çöktü. Şans eseri can kaybı yaşanmayan olayda, belediyenin önlem amaçlı yaptığı branda da yıkıldı.

Gizem Ekici

Mersin kent merkezinde sayıları oldukça yüksek olan metruk binalar tehlike saçmaya devam ediyor. Son olarak Akdeniz’in en işlek bölgelerine Camişerif Mahallesi Cemal Paşa Caddesi üzerinde bulunan tarihi bina, sabah erken saatlerde çöktü. Çökmeyle birlikte yol trafiğe kapanırken, şans eseri bölgeden hiçbir araç ve insanın geçmemesi büyük bir faciayı önledi. Duydukları gürültü ile korku içinde dükkanlarından çıkan çevredeki esnaf ve vatandaşlar, durumu yetkililere bildirdi. Olay yerine gelen polis ve belediye ekipleri, çift yönlü trafiğe açık olan yolun giriş ve çıkışını şeritlerle kapatarak önlem aldı. Çöken binanın enkazı, ekiplerin yaklaşık 2 saat süren çalışmasıyla kaldırıldı. Binanın çevresindeki güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından yol trafiğe açıldı.

“ZEMİN KATTA GÖÇECEK”

1950 yılında yapılan binada güvenlik tedbirleri gereği çivi çakılması dahi yasaktı. Daha önce yıkımı için izin aldıklarını belirten bina sahiplerinin Avukatı Şemsettin Demirhan, “Koruma kararı verilmiş bir bina. Burası ikisi tek bir arsa iken sonra ikiye bölünmüş. Şu anda binanın üst tarafı göçtü. Zemin katta göçecek. Göçmeden dolayı kimseye bir şey olmadı. Biz dokunamıyoruz çünkü koruma kararı olduğu için çivi çaksak bile ceza alırız. Öyle olunca bu hale geldi. Büyük ihtimalle yine daha da göçecek, bir şey yapamıyoruz. Müracaat ettik ama yıkılsa bile bize belirli bir plan veriyorlar ve o planın dışına çıkamadığımız için bir şey yapamıyoruz. Ekonomik olarak zaten öyle bir şey yapmakta mümkün değil” dedi.

Belediyenin daha önce önlem amaçlı yaptığı branda da enkaz parçalarına dayanamayarak yıkıldı. Bina çevresindeki esnaflar, defalarca yıkılması için başvuru yaptıklarını ama sonuç alamadıklarını belirttiler. Canlarının tehlikede olduğunu söyleyen Cami Şerif Mahallesi esnafları, acil olarak kalıcı önlemler beklediklerini söylediler.    



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA