HASTANE CADDESİ YAŞANABİLİR OLACAK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HASTANE CADDESİ YAŞANABİLİR OLACAK!


 

Geçmişte kentin en işlek noktası olan ancak son yıllarda cazibesini yitiren Hastane Caddesi, uluslararası sanat projesi ile nefes alacak! Yapılacak ekinliklerle lokasyonun, ‘Eko Cadde’ yani yaşanılabilir bir caddeye dönüştürülmesi planlanıyor.

Gizem Ekici

Mersin denildiğinde akla gelen ilk adreslerden olan halk arasındaki adıyla Hastane Caddesi, resmi adıyla Kuvayi Milliye Caddesi eski günlerine döndürülecek

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Belediyesi, Mezitli Belediyesi, Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Pegasus Hava Yolları, Gradi Reklam Şirketleri, İçel Sanat Kulübü ve Sokak Ekonomisi Platformu işbirliğinde düzenlenen “Uluslararası Hastane Caddesi Sanat Projesi 2019” projesi kamuoyuna tanıtıldı.

“TOPLUMUN BAZI KESİMLERİ SANATTAN KOPUK”

Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde yapılan toplantıda Mersin Üniversitesi (MEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Öğr. Gör. Prof. Nurseren Tor, projeye dair bilgilendirme yaptı.

Toplumun bazı kesimlerinin sanattan kopuk olduğunu belirten Prof. Tor, “Her kesimin ayrıcalıksız bir şekilde sanata ulaşabilmesi için önemli bir etkinlik yaptığımıza inanıyorum. Yöntem olarak sanat, sanata dair uygulamalı ve teorik etkinlikler yer alacaktır projemizin Mersin’e güzel geleceğini düşünüyorum” dedi.

Kaybolmak üzere olan ‘misafirperverlik’ değerinin kazanılması da hedeflediklerini söyleyen Prof. Tor, “Yerel ve evrensel ortamlarda kentimizin kalbinin attığı ülkenin akupunktur noktası dediğimiz bu önemli yerde etkinliklerin yanında genel kent estetiğini destekleyecek sokak estetiği, sanat, doğa, tarih ve hafızalarımızı teşhir eden tarihi binalar, dükkanlar ve yeşil sokak ile nefes alınan bir ‘eko cadde’ yani yaşanılabilir bir caddeye dönüştürülmesi planlandı” dedi.

29 Ekim’de gün boyu sürecek olan etkinlikte caddenin tarihi ve işlevsel önemini hedef alan etkinlik için bilinen adıyla Hastane Caddesi, resmi adı ile Kuvayi Milliye Caddesi gün boyu kapalı kalacak. Bu bağlamda; sokak sergileri, konserler, Video Mapping, yabancı ve yerel esnafların satış tezgahlarının da yer alacağı pazarlar, yerel ve yabancı sanatçıların açık atölyeleri gibi etkinlikler yer alacak.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA