MERSİN MİLLETVEKİLİ ALPAY ANTMEN: “CADI AVI YAPILIYOR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN MİLLETVEKİLİ ALPAY ANTMEN: “CADI AVI YAPILIYOR”


 

Mersin’de doktorluk yapan Zeki Sinan Doğan, 2018 yılında sosyal paylaşımları nedeniyle şikayet edilmiş ancak Cumhuriyet Başsavcılığı 21 Mayıs 2018 tarihinde verdiği kararda bu paylaşımlarda herhangi bir suç unsuru olmadığı ve kovuşturmaya yer olmadığı kararını vermişti.

Haber Merkezi 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın oluru ile işten çıkartılan doktor Zeki Sinan Doğan hakkında açıklama yapan Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Doktor Zeki Sinan Doğan hakkında açılan soruşturmada herhangi bir suç, terör örgütü yapılanmasını destekleyecek veya şiddeti övecek tek bir şey bile bulunamadığını belirterek “Savcılık 21 Mayıs 2018 tarihinde kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Bu çok açık şekilde verilmiş ve Doktor Zeki Sinan Doğan’ın suçsuz olduğunun ispatı olan karardan 17 ay sonra, 16 Ekim 2019 tarihinde Sağlık Bakanlığı doktor Zeki Sinan Doğan’ı ihraç ediyor. Bu yapılanın adı cadı avıdır. Savcılık kararı ortadadır, iddiaların hepsi çürütülmüştür” dedi.

“SAĞLIK BAKANININ ALDIĞI KARAR SKANDALDIR”

Antmen, Cumhuriyet Savcısının masum dediği doktora Sağlık Bakanlığı’nın nasıl olur da “masum değildir” diyebildiğini merak ettiğini belirterek “Bu kararı alanlar gayri hukuki davranmışlardır. Cumhuriyet Savcısının kararına rağmen, Sağlık Bakanının aldığı karar skandaldır.  Doktor Zeki Sinan Doğan görevine derhal iade edilmelidir” ifadelerini kullandı.

“DOKTOR ZEKİ SİNAN DOĞAN “HERHANGİ BİR KANIT BELGE OLMADAN İHRAÇ EDİLDİM”

İhraç edilen doktor Zeki Sinan Doğan’ın açıklaması şu şekilde; “Söz konusu yazıda, benim devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuma karar verilen hangi yapı, oluşum veya gruplara üye, mensubiyet veya iltisak içinde bulunduğum ve nerede, ne zaman, hangi faaliyetimle söz konusu suçları işlediği belirtilmeksizin, soyut, gerçek dışı ve maddi dayanakta yoksun iddialarla savunmam istenmektedir. Söz konusu hangi terör örgütü, ya da yasal yapı, grup oluşuma mensubiyetime ilişkin   herhangi bir belge, kanıt belirtilmeyerek, istenen savunmam tamamen faraziyelere dayanan iddialara karşı savunma yapmam mümkün değildir. Bu durumda suçlamanın ne olduğunu anlamadan düzgün savunma yapma olanağım yoktur. Yirmi dokuz yıllık hekimlik yaşamımda,  hiçbir hastam şikayetçi olmamış,  herhangi bir suçtan ceza almış değilim”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA