“KOCA KOCA YANLIŞLAR DEVAM EDİYOR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“KOCA KOCA YANLIŞLAR DEVAM EDİYOR”


 

İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, mahkeme kararına ve bakanlık emrine rağmen, yardımcısı Serbülent Sevdi’yi görevden almayınca Eğitim-Bir-Sen hakkında suç duyurusunda bulundu!

İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, mahkeme kararına ve bakanlık emrine rağmen, yardımcısı Serbülent Sevdi'yi görevden almayınca Eğitim-Bir-Sen hakkında suç duyurusunda bulundu!

Haber Merkezi

Mersin İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Serbülent Sevdi, 2018 yılında Bakanlıkça görevden alındı. Görevden alınan Sevdi, idare mahkemesinde dava açtı ve dava lehine sonuçlandı. Bakanlık idare mahkemesi kararını istinafa taşıdı, Konya Bölge İdare Mahkemesi, idare mahkemesinin kararını bozdu ve görevden alınma işleminin hukuka aykırı olmadığına karar verdi.

Konya Bölge İdare Mahkemesinin 04/07/2019 tarihli, E: 2019/543, K:2019/800 sayılı kararı üzerine, Milli Eğitim Bakanlığı, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca'ya resmi yazı yazarak Serbülent Sevdi'nin görevden alınarak, mülga 6639 sayılı Kanunun 23. maddesi ile 375 sayılı KHK'ya eklenen ek 18. madde hükmüne göre, Araştırmacı kadrosuna atanmasını istedi.

Ancak 1 Ekim'de yazılan resmi yazıya rağmen, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Serbülent Sevdi'yi görevden almadı.

Sevdi, Bölge İdare Mahkemesi kararına ve bakanlık talimatına rağmen, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaya devam etti.

“KİMSE İDARİ YARGI KARARLARINI KEYFİ BİR UYGULAMAYLA UYGULAMAMAZLIK YAPAMAZ”

Ancak konuyu sık sık gündeme getiren ve Koca’dan yargının ve bakanlığın kararına uymasını isteyen Eğitim-Bir-Sen Mersin 1 Nolu Şube Başkanı Abdulla Çelik, bu defa da konuyu yargıya taşıdı.

Çelik son olarak, ne yargı kararlarını ne de bakanlık kararnamelerini dikkate almayan Milli Eğitim Müdürü Adem Koca hakkında “İdari yargı kararlarını uygulamamak suretiyle görevi kötüye kullanmak” gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Eğitim-Bir-Sen olarak bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonrada İl  Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yaptığı ve yapacağı tüm hukuk dışı kararları hem yargıya götüreceğini ve hem de basınla paylaşacağını belirten Çelik, “Hukuk herkes için vardır. Kimse idari yargı kararlarını keyfi bir uygulamayla uygulamamazlık yapamaz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA