HALK TEPKİ GÖSTERİRSE KARŞISINDA DURULUR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HALK TEPKİ GÖSTERİRSE KARŞISINDA DURULUR!


 

Akdeniz’de Toros Gübra tarafından yapılmak istenen polipropilen (plastik) fabrikasının önü belediyelerce kesilirken firma izin konusunu bakanlıktan çözmeye çalışıyor.

Akdeniz’de Toros Gübra tarafından yapılmak istenen polipropilen (plastik) fabrikasının önü belediyelerce kesilirken firma izin konusunu bakanlıktan çözmeye çalışıyor.

CHP’lilerin projenin iptali için destek istediği Akdeniz Belediye Başkanı Gültak ise halkın tepki göstermesi halinde projenin karşısında durulabileceğini açıkladı.

Hediye Eroğlu

Kirli sanayi yatırımlarının adeta adresi haline gelen Mersin’in Akdeniz ilçesinde zehirli gaz salınımıyla eleştirilen Toroslar Gübre’nin yeni fabrika kurma girişimleri tepki çekiyor!

Tekfen Tarımsal Sanayi Grubu’nun çatı şirket olan Toros Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin Mersin Fabrikası’nda belirli aralıklarla bacasından çıkan sarı dumanlar kentte korkuya neden olmaya devam ederken, holdingin yeni fabrika kurma girişimi Akdeniz Belediye Meclisi’nde gündeme geldi.

“MERSİN’DE GEÇİT VERİLMEYEN TOROS GÜBRE, İZİN İŞİNİ BAKANLIKTAN ÇÖZÜYOR!”

CHP’li Meclis üyesi Muhittin Ertaş, geçen mecliste de konunun gündeme geldiğini hatırlatarak, “Toros Gübre bünyesinde yapılmak istenen polipropilen fabrikasının yapılmaması yönünde meclis üyemiz Ali Tanırverdi önemli bilgilendirmeler yaptı. Bu fabrikayı, tesisi yapmak için Büyükşehir Belediyesi’nden de imar ile ilgili görüş istendi ama verilmedi. Maalesef Türkiye’ye özgü müdür bilmiyorum belediyelerin vermediği imar durumunu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı verebiliyor. Anladığım kadarıyla ilgili firma bakanlıktan imar çıkartacak gibi, bunun çalışmalarını yürütüyor” dedi.

Daha sonra Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’tan konuyla ilgili destek isteyen Ertaş, “Sizin iktidar partisi üyesi olarak belediye başkanlığı ötesinde bazı şeyleri yapabileceğinize inanıyoruz. Eğer belediye meclisi çalışması bu tesisin yapılmasına engel olamıyorsa bunu hükümet nezdinde gerekli çalışmalar yapılarak engellenmesini istiyoruz. Karaduvar teyakkuzda, tedirginliler. Böyle bir tesisin yapılmasını kesinlikle istemiyorlar” dedi.

“HALK İSTEMİYORUZ DERİZ”

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak da, konuyla ilgili kısa bir açıklama yaparak, “Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Toros Gübre ile ilgili bir imar çalışması var ve orada komisyondan red kararı çıkması bekleniyor. Sonrasında konuyu Milletvekilimiz Lütfi Elvan ile sanayi ve çevre bakanı ile görüşeceğim. Bunu gidip önlerine koyarız, ‘halk istemiyor’ deriz, sıkıntınız olmasın” dedi.

FABRİKA, KONTEYNER LİMANI’NI İPTAL Mİ ETTİRECEK?

İddialara göre; Serbest Bölge ile Karaduvar arasına yapılmak istenen polipropilen fabrikasının yer aldığı 1,2 milyon metrekarelik kentin en önemli bölgesi, 'Toros Endüstri Bölgesi' olarak ilan edilecek. Bu düzenleme ile ise Serbest Bölge karşısında yapılması planlanan Konteyner Hub Limanı projesi iptal olacak. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA