AKDENİZ RENKLENDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKDENİZ RENKLENDİ


 

Bu yıl 7’incisi düzenlenecek olan ‘Mersin Uluslararası Narenciye Festivali’ne saatler kala; festival korteji ile portakal, limon, mandalina ve greyfurttan oluşturulan birbirinden renkli ve ilginç figürler, Akdeniz Belediyesi’nin konuğu oldu.

Haber Merkezi

Akdeniz Belediyesi; bu yıl 1-3 Kasım 2019 tarihleri arasında 7’incisi düzenlenecek olan ‘Mersin Uluslararası Narenciye Festivali’ne saatler kala festival kortejini ağırladı. Vatandaşların yoğun ilgisini çeken etkinlikte; portakal, limon, mandalina ve greyfurttan oluşturulan birbirinden renkli ve ilginç figürler dikkat çekti.

Festival korteji ile yerli ve yabancı konukların performansını, Akdeniz Belediyesi Başkan Vekili Yakup Aykut, Başkan Yardımcıları ve Birim Müdürleri de izledi. Akdeniz Belediye yanındaki parkta düzenlenen gösterileri izlemeye gelen 7’den 70’e yüzlerce kişi, narenciye ile oluşturulan ilginç figürlerle fotoğraf çektirmek için adeta yarıştı. Etkinlikte, 25 farklı ülkeden gelen gösteri sanatçıları da performanslarını sergiledi. Özellikle çocuklar, gösteri sanatçılarının performansını büyük merak ve heyecanla seyretti. Akdeniz Belediyesi tarafından, yerli ve yabancı konuklara limon suyu ikram edildi. Öte yandan festival kapsamında, Akdeniz Belediyesi tarafından dün de ilkokul öğrencilerine yüzlerce kilo mandalina dağıtılmıştı.

FESTİVAL 3 GÜN SÜRECEK

Mersin’de üretilen narenciye ürünlerini bütün dünyaya tanıtmak, narenciye meyvelerinin tüketiminin yanı sıra marka değerini arttırmak hedefiyle organize edilen ve bu yıl 7’ncisi düzenlenen Mersin Uluslararası Narenciye Festivali, 1-3 Kasım 2019 tarihleri arasında ziyaretçilere kapılarını açacak. Festivalde, Mersinli üreticilerin stantlarında narenciye temalı el emeği ürünler, yiyecek içecek ve çocuklar için eğlence alanları da yer alacak.

Festival kapsamındaki süslemelerde 100 ton narenciye ürünü kullanılırken, etkinliklerde 10'u mobil 30 figür yer alacak. 25 ülkeden 700 yabancı gösteri sanatçısı, kentin her noktasını karnaval alanına çevirecek. Narenciye Festivali, Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan 50 bin metrekarelik bir alanda organize edilecek.

Konserler, defile ve dans performansları ise, Galatasaray Meydanı’na kurulacak ana sahnede düzenlenecek. Side Sütunları’nda kurulacak 2’nci sahnede ise festival süresince dans ve müzik performansları sergilenecek. 25 farklı şefin 2 gün boyunca hünerlerini sergileyeceği Gastroshow alanında ise narenciyeli lezzetler katılımcılarla buluşacak.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA