BOCCE’DE MİLLİ GURUR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BOCCE’DE MİLLİ GURUR


 

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Türkiye’ye gurur yaşatan Bocce Volo Kadınlar Milli takımı sporcularına şampiyonluk madalyalarını takarak, kupa sevincine ortak oldu.

Haber Merkezi

Toroslar Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılan Dünya Kadınlar Bocce (Volo) Kupası’nın şampiyonu, Türkiye Bocce Volo Kadınlar Milli takımı oldu.

Hafta sonu Toroslar Bocce Tesisi’nde gerçekleştirilen yarı final ve final müsabakalarına 12 ülkeden 36 sporcu katıldı.

Müsabaka boyunca ay yıldızlı millileri yalnız bırakmayan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz; “Mersin’i, bocce merkezi haline getirme arzusundayız. Milli takımımızla gurur duyuyoruz.” dedi.

 Büyük heyecana sahne olan dünya kupasına seri başı olarak katılan ay yıldızlı milliler, Hırvatistan’ı 6-0 mağlup ederek, şampiyonluğa ulaştı. Kendi sahasında ve kendi seyircisi önünde galip gelerek, Ay yıldızlı bayrağı dalgalandıran sporcuların mutluluğu görülmeye değerdi. Organizasyonda ikinci sırayı Hırvatistan, üçüncülükleri ise Slovenya ve Arjantin paylaştı.

“MERSİN’İ BOCCE’NİN MERKEZİ YAPACAĞIZ”

Başkan Yılmaz, Türkiye’yi başarıyla temsil eden İnci Ece ve Buket Öztürk kardeşleri tebrik ederek, şampiyonluk madalyalarını taktı. Sporcularla kupanın sevincini paylaşan Başkan Yılmaz, “Bocce Dünya Kupası ve Şampiyonasına ilçemizde ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Eleme müsabakalarına Türkiye olarak 2 takımla katıldık. Sporcular, organizasyonun ikinci gününde en iyi skoru elde edip, finale kalabilmek için kıyasıya yarıştı. El birliğiyle güzel bir organizasyon oldu. Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu (TBBDF) Başkanımız Sayın Prof. Dr. Mutlu Türkmen’e verdiği emekten dolayı teşekkür ediyor,  sporcularımızı ve antrenörlerimizi canı gönülden tebrik ediyorum.” dedi.

Amaçlarının Mersin’i dünya çapında bocce merkezine getirmek olduğunu kaydeden Başkan Yılmaz, Toroslar Belediyesi bünyesinde bulunan Bocce Takımında milli sporcular yetiştirdiklerini vurgulayarak, “İnşallah bu sporu daha da tanıtacağız. Bu etkinliğe her yıl ev sahipliği yapmayı istiyoruz.” şeklinde konuştu.

İnci Ece ve Buket Öztürk kardeşlerin şampiyona getirdiği müsabaka sonunda Başkan Yılmaz’ın yanına gelen anne ve babası; “Böyle bir fırsatı çocuklarımıza tanıdığınız için teşekkür ederiz. Çok gururluyuz.” diye konuştular.

9 Kasım'da tamamlanacak Erkekler Bocce (Volo) Dünya Şampiyonası karşılaşmalarına ise 23 ülkeden 120 sporcu katılacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA