İŞKUR’A GÖRE 2020’DE MERSİN’DE İSTİHDAM ARTACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İŞKUR’A GÖRE 2020’DE MERSİN’DE İSTİHDAM ARTACAK


 

Mersin’de önümüzdeki bir yıl içerisinde yüzde 3,7’lik istihdam artışı bekleniyor. Konfeksiyon işçisi, beden işçisi ve satış danışmanı/ uzmanı mesleklerinde istihdam artışı beklenirken, inşaat işçisi, alçı sıva uygulayıcısı ve fayans, seramik ve karo döşemecisi mesleklerinde istihdam azalışı bekleniyor.

Haber Merkezi

Mersin'de, İŞKUR tarafından yapılan 2019 yılı işgücü piyasası araştırmasında 2 bin 183 işyeri ziyaret edilerek personel ve personel nitelik ihtiyaçları tespit edildi, en yüksek açık iş oranına sahip sektörün yüzxde 3,9 ile konaklama ve yiyecek hizmeti faaliyetleri sektöründe olduğu belirlendi.

Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Vekili Halil Bozkurt, 2019 yılı işgücü piyasası araştırma sonuçlarına yönelik olarak yaptığı yazılı açıklamada, İŞKUR’un, Mersin’de 20 ve daha çok personel çalıştıran 2 bin 183 işyerini ziyaret ederek işgücü piyasasının ihtiyaçlarını tespit ettiğini söyledi.

Ayrıca Mersin’de işgücü piyasasının önde gelen faaliyetlerinin toptan ve perakende ticaret, inşaat ve imalat sektörleri olduğunu, buna göre, Mersin genelinde 20 ve üstünde istihdam sağlanan işyerlerinin yüzde 10.3’ünde 771 kişilik açık iş olduğunun tespit edildiğini belirtti.  Mersin genelinde açık iş oranının yüzde 0,7 olarak belirlendiğini söyleyen Bozkurt, araştırmada, işverenlerin en çok talepte bulundukları mesleklerin ise garson (servis elemanı), paketleme işçisi, beden işçisi (genel) olduğu saptandığını aktardı. Açık işlerde en çok aranılan özelliklerde yeterli mesleki/teknik bilgi ve tecrübe, fiziki ve bedensel yeterlilik ile takım çalışması öne çıktığını aktaran Halil Bozkurt, işverenlerin talep ettikleri açık işleri en çok İŞKUR ve kendi çalışanları aracılığı ile temin ettiklerini belirtti.

Eleman temininde güçlük çekilen meslekler hakkında da bilgiler paylaşan Bozkurt, araştırma kapsamında, 20 ve üzeri istihdamlı işyerlerinin yüzde 20.8’inde, bin 91 kişinin temininde güçlük çekildiğinin belirlendiğini söyledi. Bozkurt, eleman temininde en çok güçlük çekilen mesleklerin konfeksiyon işçisi, garson (servis elemanı), el ve makine dikişçisi, satış danışmanı/uzmanı, makineci (dikiş), aşçı, pazarlamacı, şoför-yük taşıma, ve ayıklama bandı işçisi-et ve balık ürünleri meslekleri olduğunu ifade etti.

Mersin genelinde yapılan araştırmaya göre 20 ve üstünde istihdam sağlanan işyerlerinde 3 bin879 kişilik bir istihdam artışı beklendiğini de dile getiren Bozkurt, işverenlerin, 2020 yılı Nisan ayı sonuna kadar istihdamlarının yüzde 3.7 oranında artmasını öngördüğünü vurguladı. En fazla istihdam artışı beklenen sektörlerin ise imalat, toptan ve perakende ticaret ile idari ve destek hizmet faaliyetleri olduğunu belirten Bozkurt, konfeksiyon işçisi, beden işçisi ve satış danışmanı/ uzmanı mesleklerinde de istihdam artışı beklenirken, inşaat işçisi, alçı sıva uygulayıcısı ve fayans, seramik ve karo döşemecisi mesleklerinde istihdam azalışı beklendiğini söyledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA