ÇUKUROVA ÇIKIŞ ARIYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇUKUROVA ÇIKIŞ ARIYOR!


 

Ligdeki ilk 4 maçını kaybeden Avrupa’da ise 3 maçta 1 galibiyet alarak adeta dibe vuran Çukurova Basketbol çıkış arıyor!

Ali ŞANLI

Kadınlar Basketbol Süper Ligi ve Kadınlar Avrupa Ligi’nde mücadele eden Gelecek Koleji Çukurova Basketbol Kulübü’nde yaşanan çöküş sürüyor. 4 haftanın geride kaldığı ligde 4 mağlubiyet ile 0 çeken Çukurova Basketbol, Avrupa’da ise oynadığı 3 maça karşılık ancak bir galibiyet elde edebildi.

Geçen yıl hem Türkiye hem Avrupa Kupası’nda fırtına gibi esen ancak bu yıl sezon başından buyana adeta dibe vuran Turuncu Lacivertli Periler, çıkış arıyor.

KULÜPTEN DESTEK ÇAĞRISI

Kulüp asbaşkanı Ali Adalıoğlu kötü gidişat ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, tekrardan zirveye oynayan bir takım olmak için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını söyleyerek, destek çağrısı yaptı.

Adalıoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Çukurova Basketbol olarak bu yıl lige iyi başlamadık. Bunun en büyük nedeni, 5 numara pozisyonu için transfer ettiğimiz Kanadalı oyuncumuz Kayla Alexander’ın sakatlanıp, ülkemize geldiğinde sağlık kontrolünden geçememesi ve yollarımızı ayırmak zorunda kalışımız oldu. Sezon planlamamızda çok önemli bir yeri olan Kayra Alexander’ın bu sürpriz sakatlığı KBSL ve EuroLeague’de oynadığımız yedi maçta takımımız olumsuz etkilendi.

Önümüzdeki günlerde bu eksiğimizi kapatacağız. Bu konuda görüşmeler sürüyor. Ayrıca, daha önce Türkiye’de bir çok kulüpte forma giymiş iki ve bir numara pozisyonunda oynayan skorer Odyssey Celeste Sims’i bugün kadromuza dahil ederek, önemli bir transfer yaptığımıza inanıyorum.

LİGDE HEDEF PLAY-OFF’TA FİNAL OYNAMAK

Türk oyuncularımızın neredeyse tamamı gençlerden oluşuyor. Bu oyuncularımızın gelecekte milli takımın iskeletini oluşturmakta katkı sağlayacakları kesin. Çukurova Basketbol olarak KBSL’de hedefimiz ilk 6. Sonrasında da Play-Off’da final oynamak olacak. Deneyimli Baş antrenörümüz Ceyhun Yıldızoğlu ile bunu başaracağız diye düşünüyorum”.

EN ÖNEMLİ HEDEF; MERSİNLİLERLE BÜTÜNLEŞMEK

Öte yandan en önemli hedeflerinin Çukurova Basketbol’u Mersinlilerle bütünleştirmek olduğunun da altını çizen Ali Adalıoğlu, Mersinliler’in Süper Lig’de mücadele eden tek Mersinli takım olan Çukurova Basketbol’a sahip çıkacağına inandığını söyledi. “Bu konuda çalışmalar yapıyoruz. en önemlisi de altyapı çalışmalarımız” diyen Adalıoğlu, şu anda 300’e yakın altyapıda sporcuları bulunduğunu, bunların gelecekte Türk basketbolunun kazancı olacağını bildirdi.

YENİ TRANSFERLER DERBİDE GÖRÜCÜYE ÇIKACAK

Adalıoğlu, açıklamasını şöyle tamamladı; “Yeni transfer çalışmalarımızı 25 Kasım’daki Milli Takım ararsına kadar finalize edip 23 Kasım’daki Fenerbahçe maçımızda taraftarımızın karşısına yeni transferlerimizle çıkacağız. Misyonu Türk Basketbolu’na yeni gençler kazandırmak olan Çukurova Basketbol Organizasyonu olarak, tekrardan zirveye oynayan bir takım olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

SPONSOR ARAYIŞI SÜRÜYOR

Çukurova Basketbol Yönetim Kurulu olarak sponsor arayışlarımız devam ediyor. Bu konuda ciddi kurumlarla görüşmelerimiz var. bu da kulübün ekonomik gücünü arttıracak ve yönetimi büyük ölçüde rahatlatacaktır. Kent yöneticilerinin bu konuda üzerlerine düşeni yapacaklarına inanıyorum. Çünkü sporun kentin tanıtımına katkısı yadsınamayacak kadar çoktur”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA