CHP’DEN MHP’Lİ BAŞKANA TEPKİ: “BAŞKAN SİZ MİSİNİZ?” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’DEN MHP’Lİ BAŞKANA TEPKİ: “BAŞKAN SİZ MİSİNİZ?”


 

Toroslar Belediyesi’nin, Cumhur İttifakı desteğiyle belediye hizmet alanı olan bölgeyi ticari alana dönüştürmesine CHP’den tepki geldi!

Ayrıca CHP’lilerin, MHP’li Başkan Yılmaz’ı, AKP’lilerin baskısı ile hareket etmekle suçlayarak, “Meclisin başkanı siz misiniz?” sorusu gerilim yarattı.

HEDİYE EROĞLU

Toroslar Belediyesi’nde gerilimli meclis toplantıları devam ediyor. Kasım ayı meclis toplantısının birinci birleşimi öncekiler gibi hararetli tartışmalara sahne oldu.

Toroslar ilçesi Çavuşlu Mahallesi’nde mülkiyeti belediyeye ait; 3 bin 3 ada bir parsel ve 3 bin 37 ada bir parsel çevresi için hazırlanan 1/1000 bin ölçekli uygulama imar planının değiştirilmesi ile ilgili teklifin görüşmeleri hararetli geçti.

MECLİS ÜYELERİNDEN YÜKSEKLİĞİN ARTTIRILMASI TEPKİSİ!

Teklif kapsamında; bölgede yüksekliğin 31 metreden 51 metreye çıkarılması, ticaret alanı olarak görülen Yunus Emre Kültür Merkezi’nin belediye hizmet alanı ve bu alanın yanındaki bölgenin de belediye hizmet alanı kapsamından çıkarılıp, ticari alan olarak işaretlenerek akaryakıt istasyonu yapılması görüşüldü. İmar ve Bayındırlık Komisyonunun oy çokluğu ile olumlu karar verdiği teklif mecliste ise  muhalefetin tepkisiyle karşılandı.

Bazı belediye meclis üyelerinin özellikle yüksekliğin arttırılması ile ilgili tepkileri üzerine belediye bürokratları komisyondaki görüşmelerde bu konuda bilgilendirme yaptıklarını savundular.  

CHP’li Meclis üyesi Tuncay Gökçel, “Bu alan ile ilgili belediyemizin düşüncesi ne? Burada belediye uhdesinde bir şey mi yapacağız yoksa satacak mıyız? Burada akaryakıt istasyonu da var” sorusunu gündeme getirdi. 

“KENDİMİZDE İŞLETEBİLİRİZ, KİRALAYA DA BİLİRİZ, SATA DA BİLİRİZ”

Bunun üzerine Başkan Atsız Afşın Yılmaz, belediyeye ait gayrimenkulün değerlenmesine, katma değer kazanmasına herhalde hiç kimsenin itirazı olamayacağını düşündüğünü belirterek, “Kendimizde işletebiliriz, kiralaya da biliriz, sata da biliriz. Biz bölgemizde yatırım yapan, bir şekilde istihdam yaratan herkesin önünü açmaya çalışıyor, hatta her platformda da davet ediyoruz. Daha öncede farklı kişilerce yapılan yatırımları mümkün olduğunca bu tür işlemleri yaptık. Burası da belediyemizin gayrimenkulü. Bu bölgede de benzin istasyonu ihtiyacı var. Erdemli Belediyemiz örneğin bir benzin istasyonu kurdu ve gayet başarılı bir şekilde de işletiyor. Böyle de yapabilir ama farklı bir şekilde de değerlendirebiliriz” dedi.

“VATANDAŞ DAVA AÇARSA NE OLACAK?”

Bunun üzerine CHP’li Tuncay Gökçel, belediyeye ait gayrimenkulün değerlenmesine yasa ve yönetmeliklere uygun olmak koşuluyla karşı olunmayacağını vurgulayarak, “Söz konusu alanı belediye hizmet alanı olması için kamulaştırdık. Mülk sahipleri veya mirasçıları yarın dava açıp, geri almayı talep ederse ne olacak? Hukuken talep edebilir ve geri alabilir” dedi.

Başkan Yılmaz ise genelleme yapılamayacağını, incelenmesi gerektiğini belirtti.

“BELEDİYE HİZMET ALANINI TİCARİ ALANA DÖNÜŞTÜRÜP, YANLIŞI YASALLAŞTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Bunun üzerine Gökçel, “Yanlışı sürdüremeyiz. Belediye hizmet alanını ticari alana dönüştürüyorsak orada bir sıkıntı vardır. Bizim yaptığımız şey yasalar ve hukuka uygun olmak zorunda. Şuanda yapılmak istenen tam anlamıyla; belediye hizmet alanını ticari alana dönüştürmek ve burada yapılan yanlışı yasallaştırmaya çalışmak” dedi.

Başkan Yılmaz ise belediyenin ticari alan diye işaretlediği alana Yunus Emre Kültür Merkezi’nin yapıldığını, kendilerinin de merkezi belediye hizmet alanı olarak belirleyip, yan tarafındaki belediye hizmet alanını da ticari alana dönüştürmek istediklerini tekrarladı.

Gökçel ise, “Yanlışa devam etmeyelim” çıkışında bulundu.  

Başkan Yılmaz ise “Komisyondan geçmiş” derken, Gökçel, “Düzenleme yapmayalım demiyoruz ama inceleyelim” yanıtı verdi.

AKP: “YAPILMAK İSTENEN İŞLEM PLANLARA UYGUN” SAVUNMASI

AKP’li İsmail Yerlikaya ise yapılmak istenen işlemin 5 bin ölçekli Nazım İmar Planı’na uygun olduğunu savunarak, “Kat yükseklikleri ile ilgili emsal artışı söz konusu değil, sadece kat yükseliyor. Bu tür talepler büyükşehir meclisine sürekli geliyor ve geçiyor. Şu anki teklif tamamen uygun bir teklif ve komisyondan geldiği şekliyle oylanmasını istiyoruz. Petrol istasyonu ile ilgili teklif de geçen dönem 5 bin ölçekli Nazım İmar Planları yapıldığında. CHP, Ak Parti ve MHP’li tüm üyelerin oy birliğiyle alınmış bir karardır. Bundan önceki dönemde 2 yıl önce burası petrol istasyonu alanı olarak işaretlenmiştir. Yani o gün itiraz da olmamış. Şuan sıfırdan bir petrol istasyonu yapmıyoruz.

“YANLIŞTAN DÖNMEKTE BİR ERDEMDİR”

Bunun üzerine tekrar söz alan CHP’li Gökçel, “Geçen dönem petrol istasyonu kararına oy veren meclis üyelerinden biri de benim. O zamanda itirazlarımız vardı, şimdide var. Üstelik meclis üyeleri planları görmeden onayladı. Bunun gibi pek çok yeri belediye hizmet alanını konut alanına açtık. Yanlışlardan dönmeliyiz. Yanlıştan dönmekte bir erdemdir. Yapılanların hukuki olmasını istiyoruz” diye konuştu.

CUMHUR İTTİFAKI ÇOĞUNLUK ÜSTÜNLÜĞÜNÜ KULLANDI

Tartışma uzarken CHP meclis üyeleri, “Kafa karışıklığı yaratılıyor, komisyona gönderilsin” talebinde ısrarcı oldu. Ancak MHP ve AKP’lilerin ısrarı ile Başkan Yılmaz teklifi oylamaya sundu. Meclis, teklifle ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun kararını oy çokluğuyla kabul etti.

Ancak bunun üzerine meclis üyeleri arasında gerilim yaşandı. CHP’li meclis üyesi İdris Üstemel’in, Başkan Atsız Afşın Yılmaz’a yönelik, “Meclisin başkanı siz misiniz? Siz bazı kararlarda komisyona gönderilim derken AKP’li İsmail Yerlikaya’nın oylayalım demesi ile oylamaya geçiliyor” demesi gerilim yarattı.

Yılmaz ise ne söylediğini bildiğini söyleyip meclis üyelerine çıkıştı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA