MESKİ, KAÇAK SU KULLANANLARA GÖZ AÇTIRMIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MESKİ, KAÇAK SU KULLANANLARA GÖZ AÇTIRMIYOR


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü Abone İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı ekiplerin rutin kontrolleri sırasında ve gelen şikâyetler doğrultusunda tespit edilen kaçak ve usulsüz su kullanımlarına müdahalelerini sürdürüyor.

Haber Merkezi

MESKİ Genel Müdürlüğü, usulsüz su kullanımının önüne geçmek ve kaçak su tüketimini en aza indirmek için denetimlerini sıklaştırdı. 1 Nisan 2019 tarihinden bugüne kadar gerçekleştirilen denetimlerde gerek abone  olmaksızın sayaçlı olarak usulsüz su kullanan gerekse de ölçümü engellemek ve mühür kırmak suretiyle kaçaksu kullanan 23 bin 689 kişi hakkında tutanak tutuldu. Kaçak ve usulsüz su kullanan 434 kişi hakkında da Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

MESKİ Genel Müdürlüğü, Mersin genelinde abonelik yapılmaksızın çeşitli yollarla kaçak şekilde su temin edenleri tespit ederek, ilgili yasa ve yönetmeliğe göre cezai işlem uyguluyor. Tarifeler Yönetmeliği ilgili maddeleri uyarınca Genel Müdürlüğümüz tasarrufu altındaki yeraltı ve yer üstü su kaynaklarından, tesislerinden, su taşıyan boru hatlarından, şube yolundan abone olmaksızın ya da abone olduğu halde kayıt dışı sayaçla, kayıtlı sayacı işletmeyecek şekilde, sayaçsız olarak herhangi bir teknik düzenekle ya da herhangi bir şekilde ölçümü engelleyerek su kullanımı kaçak ve usulsüz su kullanımı olarak tanımlanmaktadır. Bu şekilde su kullanımlarına işlenen suçun nev’ine göre Türk Ceza Kanununun 163. maddesi doğrultusunda işlem yapmaktadır.

MESKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “ MESKİ Abone İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekiplerimiz tarafından kaçaksu kullanımını önlemek için düzenli olarak kontrolleri yapılmaktadır. Yapılan kontrollerde kaçak su kullandığını tespit ettiğimiz vatandaşlarımız hakkında yasal işlem yapıyoruz. Kaçak su kullanımını önlemek için önlemler almaya ve kntrollere devam edeceğiz. Vatandaşlarımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Usulsüz su kullanım yapanları 7 günü 24 saat hizmet veren ’Alo 185’ veya ’444 8 185’, 0 324 337 08 41 - 45 nolu numaralı telefonun yanı sıra veya en yakın MESKİ hizmet binalarına da bildirilebilirler” denildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA