“HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ MÜCADELESİNDEN VAZGEÇMEYİN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ MÜCADELESİNDEN VAZGEÇMEYİN”


 

Mersin Barosunda stajını tamamlayan 9 stajyer avukat, düzenlenen yemin töreninde cübbe giyerek, avukatlık mesleğine resmi olarak ilk adımı attı. Genç avukatlara ruhsatnamelerini Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz imzalayarak takdim etti.

Haber Merkezi

Mersin Barosunda stajını tamamlayan 9 stajyer avukat, düzenlenen yemin töreninde cübbe giyerek, avukatlık mesleğine resmi olarak ilk adımı attı. Genç avukatlara ruhsatnamelerini Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz imzalayarak takdim etti.

Başkan Yeşilboğaz, Başkan Yardımcısı Fatma Demircioğlu, Sayman Kazım Yüksel, avukatlar ve aileler, Mersin Barosu Konferans Salonunda düzenlenen yemin töreninde, kürsüye tek tek çıkıp yemin eden Stajyer Avukatlarımız Esra Genç, Halil İbrahim Yaprak, Merve Karataş, Hatip Azad Dağ, Emel Duran, Barış Arslan, Sema Güler, Ahmet Alper Tamer ve Safure Ortak’ın ruhsat heyecanını paylaştı.

“TOPLUMU KARANLIKTAN AYDINLIĞA ÇIKARAN TEK GÜÇ HUKUKÇULARDIR”

Tören öncesinde konuşma yapan Yeşilboğaz, “Genç meslektaşlarımız,  zorlu bir mücadelenin içerisine girdiklerinin farkındalar. Ülkemizdeki hukuk ikliminin hiç de istemediğimiz gibi olduğu bir süreçte genç meslektaşlarımız, bu zorlu görevi ifa ederken mutlaka zorluklarla, engellemelerle karşılaşacaklar. Ama inanmaları ve sığınmaları gereken tek yerin, hukukun üstünlüğü ve adalet olduğunu unutmamalıdırlar. Bir takım erkler, hukuksuzluğu ülkede hâkim kılmaya çalışacaklar. Buna hukukçular direnmelidir, karşı koymalıdır. Genç meslektaşlarımız da bu mücadeleyi vermek zorundalar. Bizi diğer meslek örgütlerinden ayrı kılan; hak, hukuk, adalet çizgisindeki yılmaz savunuculuğumuz ve mücadelemiz olmuştur. Toplum ne zaman karanlığa gömülse, toplumu aydınlığa çıkaran tek güç hukukçular olmuştur. Sizlerin de bu hukukçulardan olmanızı, bu ülkeye hukukun üstünlüğünü getirene kadar mücadelenizden asla vazgeçmemenizi temenni ediyor, başarılar diliyorum” diye konuştu.

Daha sonra yemin eden stajyer avukatlarımıza cübbelerini, Baro Başkanı Yeşilboğaz ve yanlarında staj yaptıkları avukatlar giydirerek, mutluluklarına ortak oldular.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA