“ATATÜRK’ÜN MÜCADELE IŞIĞIYLA YOL ALIYORUZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ATATÜRK’ÜN MÜCADELE IŞIĞIYLA YOL ALIYORUZ”


 

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan bedenen ayrılışının 81. yıldönümünde yayımladığı mesajla andı.

Haber Merkezi

Yeşilboğaz mesajında, “Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük devlet adamı, çağdaş ve laik bir uyanışın öncüsü, özgürlüğün ve bağımsızlığın simgesi, emperyalizme karşı bayrak açan büyük devrimci Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef olarak gösterdiği yoldan sapmadan yürüyerek, O’nun fikirlerini, ilke ve devrimlerini ilelebet yaşatmaya devam edeceğiz. Gün, yas tutma günü değil; O’nun ilke ve devrimlerinin ışığında ülkemizde demokrasiyi, adaleti, hukukun üstünlüğünü, barışı, huzuru, hak ve özgürlükleri hâkim kılana dek, aydınlanma mücadelesini büyütme günüdür.

“MİLLETMİZ, ANTİ DEMOKRATİK ZİHNİYETE TESLİM OLMAYACAĞINI HER NEFESİNDE HİSSETTİRMEKTEDİR”

Cumhuriyetimizin kazanımları, ulusal bağımsızlığımız, sosyal hukuk devletimiz ve yargı bağımsızlığımız kaygı verici duruma düşse de, Atatürk’ün gösterdiği akıl ve bilim ile aydınlanma yolunda ilerleyen milletimiz, Cumhuriyetin içerisine çöreklenmiş gerici, anti demokratik zihniyete asla teslim olmayacağını her nefesinde hissettirmektedir. Ülkemizin hiç olmadığı kadar içinde bulunduğu bu zor durumda bizler millet olarak, O’nun mavi gözlerindeki umut ışığını hissederek yol alıyoruz. O ışık; mücadele ışığı, özgürlük ışığı, laik, çağdaş, demokratik hukuk devleti ışığı, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti ışığıdır… O’nun düşünceleri her geçen gün daha iyi anlaşılmaktadır.

“CUMHURİYETİ İLELEBET PAYİDAR KILACAĞIZ”

Bizim yolumuz, ‘yurtta barış, dünyada barış’ diyen Atatürk yoludur. Bizim yolumuz, ‘Adalet gücü bağımsız olmayan bir milletin, devlet halinde varlığı kabul olunamaz’ diyen Atatürk yoludur. Bizim yolumuz, ‘Özgürlük olmayan bir memlekette ölüm ve çöküş vardır. Her ilerleyişin ve kurtuluşun anası özgürlüktür’ diyen Atatürk yoludur. Bizim yolumuz, ‘Herhalde dünyada bir hak vardır. Ve hak kuvvetin üstündedir’ diyen Atatürk yoldur. Bizim yolumuz, ‘Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir’ diyen, ‘Yeryüzünde gördüğümüz her şey, kadının eseridir’ diyen, Atatürk yoldur.

Günümüze kadar gelebilmemizi Atatürk’e, kurduğu Cumhuriyete ve devrimlerine borçlu olduğumuzu unutmadan, her gün Atatürk’e uyanarak, O’nun bize emanet ettiği cumhuriyeti ilelebet payidar kılacağız. Bu duygu ve düşüncelerle, büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 81. yıldönümünde, bir kez daha saygı, minnet ve özlemle anıyorum” ifadesini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA