“LİMAN GİDİYOR DERKEN KULAK TIKADILAR!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“LİMAN GİDİYOR DERKEN KULAK TIKADILAR!”


 

CHP’li Milletvekili Cengiz Gökçel, 11. Kalkınma Planıyla Mersin’den kaçırılan konteyner limanının yerine özel endüstri bölgesi ilan edilerek polipropilen fabrikası kurulmasını Meclis kürsüsünden eleştirdi.

İktidarın kamu yararına yatırımlarını “ses var görüntü yok” ifadesiyle eleştiren Gökçel, “Söz konusu halk sağlığını hiçe sayan, çevreyi kirletecek, Mersin'i yaşanmaz hâle getirecek olan projeler olunca ses de var, görüntü de var” dedi. Gökçel, konuyu soru önergesiyle Meclis gündemine de taşıdı.

Haber Merkezi

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Mersin’in alamadığı kamu yatırımlarının, söz verip de yapılmayan projelerin peşini bırakmıyor. TBMM kürsüsünden iktidar milletvekillerine seslenen Gökçel, Mersinliler olarak yılda 14 milyar lira vergi ödediklerini, karşılığında sadece 500 milyon liralık kamu yatırımı aldıklarını kaydederek “Bu büyük bir haksızlıktır” dedi.

“SES VAR GÖRÜNTÜ YOK”

İktidar partisinin yıllardır Mersin’e söz verip tutmadığı Çeşmeli-Taşucu Otobanı, Antalya yolu, Havalimanı, Kazanlı turizm bölgesi, Pamukluk Barajı ve konteyner aktarma limanı gibi kamu yararına olan yatırımları “ses var görüntü yok” sözleriyle eleştiren CHP’li Gökçel, “Halk sağlığını hiçe sayan, çevreyi kirletecek, Mersin'i yaşanmaz hâle getirecek olan projeler olunca ses de var, görüntü de var” ifadelerini kullandı.

“ALLAH KİMSEYİ HASTALANDIRMASIN”

Mersin’e söz verilen ancak yapılmayan projeleri anlatırken AKP sıralarından Mersin Şehir Hastanesi’nin hatırlatılması üzerine Gökçel, iktidar milletvekillerine “Allah kimseyi hastalandırmasın, zaten o hastaneye ulaşmak için de vatandaşlar bin bir çile çekiyor, uyguladığınız sağlık politikalarının ne hâle geldiği de ortada” diye yanıt verdi.

“MERSİN’E ZARAR VERİYORSUNUZ”

Mersin’in 321 kilometrelik sahilini, tarihi ve kültürel değerlerini hatırlatan CHP’li Gökçel,  “Mersin'e bu kadar zarar vermeyi AKP olarak nasıl içinize sindiriyorsunuz?” diye sordu. Marinanın, Bakanlık eliyle yat limanı olmaktan çıkıp AVM’ye dönüştürülmesinden işleticinin haksız kazanç elde etmesine Mersinli’ler olarak hala bir anlam veremediklerini belirten Gökçel, “Mersin’in kalbine hançer sokmak” olarak nitelediği propilen tesisinin Mersin Konteyner Limanı’nın yerine yapılacak olmasını da eleştirdi.

“550 DÖNÜMLÜK ZEHİR BÖLGESİ”

Plastik hammaddesi propilen fabrikasının çevreye ve insan sağlığına çok büyük etkileri olacağını ifade eden Gökçel, Bakanlık’ın planlanan Konteyner Limanının 550 dönümlük arazisini “özel endüstri bölgesi” ilan etmek istediğini söyledi. Bu alanın liman değil özel endüstri bölgesi yapılması durumunda Mersinlilerin bir saatli bomba üstünde yaşayacağını anlatan Gökçel, bunu Mersin’e yapılacak en büyük ihanet olarak nitelendirdi.

“LİMAN GİDİYOR DERKEN KULAK TIKADILAR”

11. Kalkınma Planı TBMM’de görüşülürken konuyu defalarca gündeme getirerek konteyner limanının Mersin’e yapılacağının metne işlenmesi çağrısında bulunan Gökçel, “O dönemde bizi dinlemeyerek bildiklerini okuyanların başka hesapları varmış” dedi.

GÖKÇEL’DEN SORU ÖNERGESİ

CHP’li Gökçel, Genel Kurul konuşmasından sonra Konteyner Limanının genişleme alanı olan 550 dönümlük arazinin özel endüstri bölgesi ilan edilerek, polipropilen tesisi yapılma girişimlerini yazılı soru önergesiyle Meclis gündemine de taşıdı. Gökçel, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlanması istemiyle şu soruları yöneltti: “Tekfen Holding’in hazırladığı ÇED dosyasında sözü edilen ve Serbest Bölge ile Karaduvar arasında kalan liman genişleme sahası Toros Özel Endüstri Bölgesi olarak ilan edilmesi için T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na başvuru yapılmış mıdır?

Söz konusu alan Mersin Konteyner Limanı olarak düşünülen bölgenin kara tarafında yer almaktadır. Bu alanın özel endüstri bölgesi olarak ilan edilmesi konteyner terminal limanının başka bir yere transferini gerektirmekte midir?

11. Kalkınma Planında yer alan konteyner limanına ilişkin bir proje yapılmış mıdır? Liman’ın nereye inşa edilmesi ve ne kadarlık bir bütçe öngörülmektedir?”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA