HAVALİMANI ÜSTYAPI İNŞAATI 2020’DE | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HAVALİMANI ÜSTYAPI İNŞAATI 2020’DE


 

Yapımı yılan hikayesine dönen Uluslararası Çukurova Bölgesel Havalimanı için üstyapı ihalesi 2020’de yapılacak.

Haber Merkezi

Yapımına 6 yıl önce başlanan, 3 kez temel atma töreni yapılan Uluslararası Çukurova Bölgesel Havalimanı bir türlü açılamazken 2020 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’nda üstyapı ihalesinin 2020’de yapılacağı açıklandı.

30 MİLYON KAPASİTELİ

2020 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’na göre; Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının 2023 hedefleri arasında yer alan 30 milyon kapasiteli iki havaalanından birisi olarak planlanan Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın Adana ve Mersin'in yanı sıra bölgeye hitap etmesi hedefleniyor.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğünce, Mersin'in Tarsus ilçesine bağlı Yenice beldesinde yapımına başlanan havalimanında, altyapı işlerindeki fiziki gerçekleşmenin bu yıl sonu itibarıyla yüzde 65'e çıkarılması planlanıyor. Havalimanının üstyapı tesislerinin yapımı için 2020'de KÖİ kapsamında ihaleye çıkılması hedefleniyor.

Yaklaşık 8 milyon metrekarelik alana inşa edilen havalimanında, 60 ve 45 metre genişliğinde, her biri 3 bin 500 metre uzunluğunda 2 pist olacak. Yapım çalışmaları devam eden pistin altında yaklaşık 4 metreye kadar dolgu bulunuyor.

3 KEZ 3 AYRI BAKANLA TEMEL ATMA TÖRENİ YAPILDI

Uluslararası Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın temeli 28 Mayıs 2013’te atıldı. İnşaat firmasının değişmesi işin durması gibi nedenlerle ara verilen inşaat çalışmaları her seferinde yeni temel atma töreniyle yeniden başladı. Üç ayrı dönemde üç temel atma törenine dönemin bakanları katıldı. Son olarak 29 Ekim 2018’de açılışı planlanan havalimanında inşaat yeniden durdu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan ise, Çukurova Bölgesel Havalimanı Projesi ile ilgili yaptığı son açıklamada 2019 yılı Nisan ayında ilk uçağın Mersin’e ineceğini açıklamıştı.


   




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA