“MERSİN’DE BALIKÇILAR TAM KAPASİTE ÇALIŞAMIYOR!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“MERSİN’DE BALIKÇILAR TAM KAPASİTE ÇALIŞAMIYOR!”


 

Mersinli balıkçıların fiziki yetersizliklerden dolayı tam kapasite çalışamadığını TBMM kürsüsünden dile getiren Milletvekili Sıdalı, “Mersin gibi büyük ve önemli bir sahil kentinde modern ve tam donanımlı bir balık hali ile soğuk hava deposu yok” diyerek çözüm için iktidara seslendi.

Gizem Ekici

İYİ Parti Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı, Mersin’in su ürünleri konusunda ki geri kalmışlığının acilen çözüme ulaştırılması için Meclis kürsüsünden seslendi.

TBMM Meclisi’nde Su Ürünleri Kanunu’nun yetersiz olduğuna daha önce de değinen Milletvekili Sıdalı, bu konunun acilen çözülmesi gerektiğini bir kez daha yeniledi.

321 kilometre sahile sahip olan Mersin’in yoğun canlı potansiyeline sahip olduğunu söyleyen Milletvekili Sıdalı, “Mersinli balıkçılar ne yazık ki fiziki yetersizliklerden dolayı tam kapasite çalışamıyor. Mersin gibi büyük ve önemli bir sahil kentinde modern ve tam donanımlı bir balık hali yok. Balıkçıların ürünlerini muhafaza edebilecekleri soğuk hava depoları küçük ve yetersiz” dedi.

“HAVAALANI BİTMİYOR, YEN İPAZARLARA ULAŞILAMIYOR”

Ortadoğu’da yaşanan sıkıntıların doğrudan Mersin’i etkilediğini ve bunun da balıkçıların yeni pazar arayışı içine girmesine sebep olduğunu söyleyen Milletvekili Sıdalı, “Ancak başarılı oldukları söylenemez. Yıllardır bitirilmeyen Çukurova Havaalanı’nın yeni pazarlara ulaşmakta bir diğer engel. Bunların yanında plansızlık ve programsızlık ve iklim değişikliğinin yıkıcı etkilerinin hissedilmeye başlaması mersinli balıkçılarımızı doğrudan etkiliyor. Tüm bu sorunları gidermenin yolu ciddi ve sürdürülebilir projelere imza atmaktan geçiyor. Daha önce de bu kürsüden bir soru önergeleriyle yaptığım teklifi yinelemek istiyorum. Gelin hep beraber Mersinimizi balık ve su ürünleri ihtisas organize sanayi bölgesinin kurulmasına öncü olalım” şeklinde konuştu.

“ADAM AKILLI BİR DAHA YAPALIM”

Hem üretim, hem de istihdama bu şekilde katkı sağlanacağını belirten Milletvekili Sıdalı, “Ancak bunu çevreyle barışık yapalım. Örneğin Mersin’de deniz içine kurulmak istenen balık çiftliklerine de hep beraber karşı duralım. Hepimiz bu çiftliklerin çevre sağlığına denizlere, doğal yaşam alanlarına ve turizme geri dönülmez zararlar verdiğini biliyoruz. Mersin’de ve Türkiye’de illa çiftçilik balıkçılığını arttırmak istiyorsanız gelin verimsiz arazilere yönelelim ve tarla balıkçılığını yaygınlaştıralım. Böylece hem kırsal bölgelerde yeni istihdam alanları yaratır, hem de kırsal kalkınmaya katkı sağlarız. Bu bağlamda ilgili bölgedeki bu gelişmeler balıkçılığa dayalı turizmi ve hizmet sektörünü de geliştirir. Hadi gelin bu kanunu böyle yarım yamalak değil, el birliğiyle adam akıllı bir daha yapalım” dedi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA