KÜBRA ÖĞRETMEN İÇİN ADALET ARANIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KÜBRA ÖĞRETMEN İÇİN ADALET ARANIYOR


 

Mersin’de eski kocası tarafından öldürülen öğretmen Kübra Aşkın cinayetine ilişkin davanın ikinci duruşmasında sanık Davut D. planlayarak cinayet işlemekle itham edilirken, Kübra Aşkın’ın kardeşi Saliha Aşkın’dan, “Böyle sevgi yere batsın” isyanı geldi.

HEDİYE EROĞLU

Mersin'in Yenişehir İlçesi'nde, 14 Şubat gecesi meydana gelen olayda, Çamlıbel Kız Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Kübra Aşkın, aracıyla seyir halindeyken kendisini takip eden eski kocası Davut D. tarafından araçla önü kesildikten sonra tabanca ile vurularak öldürüldü.  Olaydan sonra kaçan cinayet zanlısı daha sonra polise teslim olurken yargılama süreci dün ikinci duruşma ile devam etti.

Olayla ilgili ilk duruşma 10 Eylül 2019’da Mersin 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülürken ikinci duruşma dün yapıldı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezinin de müdahil olduğu davada tutuklu sanık Davut D., hakkındaki iddiaları kabul etmezken, Kübra Aşkın’ın ailesi yürekleri dağlayan ifadeleri ile sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

“ONLARDA, ‘KIZ GELİNLİKLE GİRERSE KEFENLE ÇIKARMIŞ’”

Mahkemede ilk olarak dinlenen Kübra Aşkın’ın kardeşi Abla Zehra Özsel, ablasının aşk evliliği yapmadığını ancak buna rağmen kendisine yapılan tüm eziyetlere katlanarak evliliğini sürdürmeye çalıştığını söyledi. Kübra Aşkın’ın kayınvalidesi ile 8 yıl birlikte yaşadığını belirten Zehra Özsel, bu süre zarfında kendi ailesi ile görüşemediğini savundu. Özsel, “2013 yılında boşanmak isteyerek Mersin’e dönen Kübra, sürekli tehditler alıyordu. Silahla birkaç kez tehdit edildi. Biz tüm yaşadıklarını annemiz üzülmesin diye sakladık. Kübra’ya, ‘kısır gelin’ muamelesi yapıldı. Yemeğe, dışarıya götürülmezdi, evden dışarı çıkması yasaktı çünkü Kübra çok güzeldi. Kübra’nın güzelliği onun belası oldu. Onlarda, ‘Kız gelinlikle girerse kefenle çıkarmış’. Kübra boşanarak canını kurtarmak istedi ancak kurtaramadı” dedi.

“BÖYLE SEVGİ YERE BATSIN”

Kübra Aşkın’ın küçük kardeşi Saliha Aşkın da, ablasının çok iyi bir insan olduğunu belirterek, “Ablam evliliğinde mutsuzdu. Yaşım küçük olmasına rağmen bunu görebiliyordum. Böyle sevgi yere batsın. Ben 7 aylıkken babamı kaybettim. Ben sevginin ne olduğunu biliyorum. Ailem bizi sevgiyle büyüttü. Sanık beni okuttuğunu söylüyor, boğazımdan tek bir kuruşu dahi geçmedi. Tüm kadınlar adına şikayetçiyim. Planlı bir şekilde ablamı öldürdü, en ağır cezayı almasını istiyorum” dedi.

“O BENİM MELEĞİMDİ, MELEK OLDU”

Daha sonra söz alan Kübra Aşkın’ın annesi Sebirhan Aşkın ise mahkeme salonunu gözyaşlarına boğdu. Eşini genç yaşta kaybettiğini, çocuklarını tek başına okutarak meslek sahibi yaptığını belirten Anne aşkın, “Bu şahıs bizlerden nefret eder, kızımı bizlerle tehdit ederdi. Ailecek ‘kısır’ diye ezdiler kızımı. Şikayetçiyim. O benim meleğimdi, melek oldu. Bu kişinin en ağır ceza ile cezalandırılmasını istiyorum” diye konuştu.

Görgü tanıklarının dinlenmesi ile devam eden duruşmada, Kübra Aşkın’ın ailesinin avukatı Sevim Küçük, emniyetin olayla ilgili ihmalleri olduğuna dikkat çekerek özellikle kayıp kamera görüntülerinin akıbetinin öğrenilmesini talep etti.

Davut D. ise cinayeti planlı işlediği yönündeki iddiaları kabul etmezken Kübra Aşkın’ın ailesinin, “Eline ne geçti?” tepkisi üzerine, “Elime ne geçti? Katil oldum” yanıtı verdi.

İddia makamı sanığın tutukluluk halinin devam etmesini talep ederek, müebbet hapis cezası verilmesini talep etti. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devam etmesine karar vererek, duruşmayı 23 Ocak 2020 tarihine erteledi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA