“KADIN CİNAYETLERİNİN FAİLLERİNİ UNUTMAYACAĞIZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“KADIN CİNAYETLERİNİN FAİLLERİNİ UNUTMAYACAĞIZ”


 

Mersin’de 26 Kasım’da eşi tarafından öldürülen Cemile E. davası öncesi Mersin Kadın Platformu, Adliye önünde basın açıklaması yaparak, “Kadın cinayetlerinin faillerini unutmayacağız” mesajı verdi.

Gizem Ekici

Mersin’de 2018 yılı Kasım ayında boşanmak istediği Mustafa Ertükoğlu tarafından maket bıçağı ile boğazı kesilen ve ardından bulunmaması için kıyma makinesiyle parçalanarak kentin farklı bölgelerine bırakılan Cemile Ertükoğlu’nun davası 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme öncesi davayı yakından takip eden Mersin Kadın Platformu açıklama yaptı.

İktidar tarafından boşanmasının engellenmesi ve İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanmaması sonucunda katil erkeklerin ‘kutsal aile’ vurgusu ile işlenen cinayetlerden indirim aldıklarını söyleyen Fatma Sarıkaya; “’Haksız tahrik indirimi, iyi hal indirimi uygulama, cinayeti aile ile meşrulaştırma’ diyerek, İstanbul Sözleşmesi’ni hatırlatarak dikiliyoruz erkek yargının karşısına, ‘Kadın Cinayetlerini Acil Önle’ diyerek dikiliyoruz erkek egemen sistemin karşısına. Çünkü biliyoruz, kadın cinayetleri önlenebilir. İstanbul Sözleşmesi uygulansa, 6284 Sayılı yasa uygulansa kadın cinayetleri önlenebilir” dedi.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nü hatırlatan Fatma Sarıkaya, “25 Kasım’da da kadın cinayetlerine, erkek şiddetine ve yaşamımıza yönelik tüm saldırılara karşı sokakta olacağız.  Saat 17.30’da “Kadın Cinayetlerini Acil Önle “ çağrısını bir kez daha yükseltmek için, hayatlarımız ve haklarımız için Kushimato Sokağında buluşalım” diye çağrı yaptı.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA