24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI


 

Mersin'de 24 Kasım Öğretmenler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Mersin Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtına İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün çelenk sunmasıyla başlayan tören, Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programla devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, öğretmenler gününe özel video gösterimi yapıldı.

Törende konuşan Mersin Valisi Ali İhsan Su, öğretmenlerin her insanın hayatında mutlaka izi olduğunu söyledi. Öğretmenlerin rol model olduğunu vurgulayan Su, "Öğretmenlerimiz öğrencilerin hayatına dokunur, onları hayata kazandırır. Onların karakterini en güzel şekilde oluşturur" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca da öğretmenlerin, eğitim sisteminin temel yapı taşları olduğunu belirtti. "Öğretmenlik, kendi canından olmayanı canın yapabilmektir" diyen Koca, "Öğretmen hem mazidir hem gelecektir. Bir öğretmen ebediyete hükmeden insandır, tesirlerinin nerede biteceği asla tahayyül edilemez. Kutsal olduğu kadar mesuliyeti de ağır olan bu mesleği icra eden bütün meslektaşlarım, vatan toprağımız üzerinde şanlı bayrağımızın dalgalandığı her köşede birer meşale gibi parlamaktadırlar" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali Su, emekli öğretmenlere Hizmet Şeref Belgesi takdim etti. Çeşitli yarışmalarda derecelere giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından program, öğretmenler korosunun konseriyle sona erdi. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA