“KADIN CİNAYETLERİ POLİTİKTİR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“KADIN CİNAYETLERİ POLİTİKTİR”


 

Mersin’de, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü” kapsamında CHP Mersin Kadın Kolları tarafından yürüyüş ve bildiri dağıtımı etkinliği düzenlendi.

Gizem Ekici

Mersin’de, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü” kapsamında CHP Mersin Kadın Kolları tarafından yürüyüş ve bildiri dağıtımı etkinliği düzenlendi.

Yürüyüşe; Mersin CHP Kadın Kolları Başkanı Pakize Esen, Atatürkçü Düşünce Derneği Mersin Şube Başkanı Adnan Gündoğdu, Mersin Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Mezitli, Akdeniz, Toroslar ve Yenişehir CHP Kadın Kolları ile çok sayıda kişi katıldı.

Eski Devlet Hastanesi önünde başlayan yürüyüş kadınların; ‘Dünya Yerinden Oynar, Kadınlar Özgür Olsa’, ‘Ölmek Değil, Yaşamak İstiyoruz’, ‘Şiddet Her Yerde, Çözüm Mecliste’ gibi sloganlar atması ve şiddete maruz kalanların hangi numaraları arayacakları bilgisini veren bildiriler verilmesiyle Taş Bina önüne kadar devam etti.

Taş bina önünde toplanılmasının ardından CHP Mersin Kadın Kolları Başkanı Pakize Esen açıklamada bulundu. Esen; Tüm Türkiye’de eş zamanlı yapılan basın açıklaması öncesinde Şili’de tecavüze uğrayıp öldürülen kadın aktivist ‘La Mimo’ ve Mirabel Kız Kardeşleri anarak konuşmasına başladı.

2019’un 10 ayında 383 kadının öldürüldüğünü belirten Esen; “Bunlar sadece medyaya yansıyanlar. Cinayetler kadınların en yakınları tarafından işlendi. Bazıları uzaklaştırma kararına rağmen öldürüldü. Yani devlet kadını koruyamadı” dedi. Kadın cinayetlerinin politik olmasının en önemli sebebinin bu olduğuna vurgu yapan Esen; “Bunlar yetmezmiş gibi önümüzdeki günlerde yasalaşması konuşulan yargı paketine göre nafaka hakkımız kısıtlanmak isteniyor. Amaç, kadının erkeğe bağımlı yaşaması, şiddetin her türlüsüne ses çıkaramaz hale gelmesi. Biz eşitiz, varız. Kazanımlarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Yürüyüş taş bina önünde bildiriler dağıtılması ve temsili ağaca pankartların asılmasıyla sona erdi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA